Yarışta öne geçmek için önemli bir adım geldi

Xbox One, bu cihaz sayesinde sadece bir oyun konsolu değil, aynı zamanda bir eğlence merkezi olacak!

Xbox One'a yeni aksesuar!

Microsoft Xbox One'ı tasarlarken, tam bir eğlence merkezi olacağını söylemiş ama aradan geçen süre içerisinde bize bu hissiyatı pek yaşatamamıştı. Şimdiyse firmadan ilk dev hamle geliyor ve Xbox One'lar ufak bir hareketle, televizyon izlemeye izin veren bir kutuya dönüşüyor!

Evet, Microsoft'tan gelen yeni bir açıklamaya göre, üretilecek bir televizyon kartı adaptörü ile Avrupa bölgesindeki Xbox One kullanıcıları, cihazlarını televizyonlarına tam destek veren bir alıcı olarak kullanabilecekler. Ekim ayında görücüye çıkacağı belirtilen ürün, başta Fransa, İtalya, Almanya, İspanya ve Birleşik Krallıkta kullanıma açılacak. USB port aracılığı ile Xbox One'a bağlanacak olan televizyon alıcısı, DVB-T, DVB-T2 ve DVB-C gibi genel geçer televizyon standartlarının hepsi ile uyumlu çalışacak ve satış fiyatı 40 Avro olacak.

Birçok özel televizyon alıcısının hünerlerine sahip olacağı da belirtilen alıcı sayesinde, gerektiğinde yayın akışını durdurup akabinde izlemekte olduğumuz dizi ya da filme kaldığımız yerden devam edebileceğiz ama önceden programları kaydetmeyi sağlayan DVR özelliğinin bu cihazda yer alıp almayacağı hakkında an itibariyle herhangi bir bilgi verilmiş durumda değil. İzleme esnasında yapılacak hareketlerde 500 GB'lık sabit diskten geçici olarak alan kullanacak olan televizyon alıcı, esasen PS3'ün PlayTV cihazına fazlasıyla benzerlik gösteriyor.

Okuyucu Yorumları