Yasaklanan iPhone reklamı

iPhone reklamının yasaklaması, İngilizlerin tüketiciye verdiği değeri gösteriyor. İşte o reklam...

Tüketici böyle korunur!

İngiliz televizyonlarında yayınlanmaya başlayan bir iPhone 3G reklamı, gelen iki şikayet yetkililerce haklı bulunduğu için yasaklandı. Peki ama reklamın yasaklanmasının nedeni neydi?

Reklam filminde anlatılmak istenen, iPhone 3G'nin internetin her alanına hakim olduğu, internette giremeyeceğiniz site bulunmadığı. Zaten "You never know which part of the internet you'll need ... which is why all the parts of the internet are on the iPhone" (İnternetin hangi bölümüne ihtiyaç duyacağınız belli olmaz, bu yüzden iPhone ile tüm internet elinizin altında) cümlesi de bu amaca hizmet ediyor.

İngiliz Advertising Standards Authority (Reklam Standartları Kurumu), bu reklamın yayına başlamasının ardından 2 şikayet aldığını açıkladı. Bu şikayetler iPhone 3G'nin Flash ve Java desteğine sahip olmadığından bahsediyor ve bu yüzden "internetin her alanı" sözünün tüketiciyi yanılttığını iddia ediyor. Kurum da, şikayetleri haklı bularak ve reklamın tüketiciyi yanılttığını kabul ederek reklamı yasakladığını duyurdu.

Apple, reklamı şu anki haliyle tekrar yayınlayamayacak. Yasaklı reklam filmini izlemek için tıklayın.

Okuyucu Yorumları