Yasaklanan, Sansürlenen 9 Skandal Film!

Çıktığı dönemde yasaklanan, sansürlenen ve izleyenlerin öfkesini toplayan birbirinden "iğrenç" 9 filmi sıraladık!

Yasaklanan, sansürlenen 9 film!

Bazı filmler o kadar büyük bir skandal olarak değerlendiriliyorlar ki, yıllarca sansürleniyor, yasaklanıyor veya satıştan kaldırılıyorlar. Bu filmlerden bazıları tekrar kurgulanarak sinema ve Blu-ray'e taşınırken bazıları en baştan yaratılmış durumda. Bu kapsama giren aşağıdaki 9 filmin her biri, sizde hala büyük bir şoka neden olabilir. (Fragmanların çoğunun işyeri için uygun olmadığı uyarısını yapalım.)

1. Freaks (1932)

Freaks, içerdiği dehşet verici sahnelerle izleyicileri şoka uğratmıştı.

2. A Clockwork Orange (1971)

Amerika'da ilk zamanlarda X-rating ile yayınlanan film, iddialara göre içerdiği tecavüz sahneleri ve "ultra şiddet" nedeniyle çeşitli suçların işlenmesine neden oldu.

3. The Last House on the Left (1972)

İlk zamanlarda İngiltere'de yasaklanan filmin dikkatle düzenlenen sürümler, on yıllar sonra ancak yayınlandı. Aşırı derecede şiddet içeren filmin bazı sahnelerini izlemek oldukça güç.

4. Pink Flamingos (1972)

Filmde ikonik star Divine "yaşayan en iğrenç kişi" rolünü canlandırıyor, köpek dışkısı yiyor ve fazlasını yapıyordu.

5. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Tobe Hooper'ın yönettiği Texas Chain Saw Massacre, sadece bir kült klasik değil, aynı zamanda korku türünün en saygıdeğer filmlerinden. Filmdeki şiddet sahnelerinin çoğu, özel efektlerle değil, kurgu ile hazırlanmış.

6. I Spit On Your Grave (1978)

Meir Zarchi'in acımasız filmi, işkence pornosuna yatkınlığıyla başta tiksintiyle karşılansa da, içerdiği feminist öğeler zaman içinde (biraz) saygı görmesini sağladı.

7. Cannibal Holocaust (1980)

Ruggero Deodato'nun ilk yamyam filmi olmasa da, en ünlü yamyam filmi olan Cannibal Holocaust, ırkçılık, kafa karıştırıcı derecede gerçekçi görünen hayvan ve insanlara işkence sahneleriyle büyük tepki çekmişti (hayvanlar gerçekten çekim sırasında öldürüldü, insanlar ise öldürülmedi).

8. Maniac (1980)

Pompalı tüfekle kafa dağıtma sahnesi ve kafa derisi yüzme sahnesi, bu düşük bütçeli filmi iyice dayanılmaz hale getirdi. Film R-rating'e ulaşabilmek için yeniden kurgulandı.

9. Roar

Yönetmen ve yazar Noel Marshall'ın filminde bir hayvanla iletişim kurma konusu ele alınıyordu. Çekimleri sırasında düzinelerce yaralanmanın yaşandığı film, "şimdiye kadar yapılmış en tehlikeli film" olabilir. İspatı, yukarıdaki videoda sizi bekliyor.

Okuyucu Yorumları