Yasaklı Xbox Live kullanıcılarına ne olacak?

Microsoft, yasaklı olan Xbox Live hesapları ile ilgili, Xbox One'da neler yapılacağını açıkladı!

Yasak yiyenlere ne olacak?

Microsoft, Xbox One için geçerli olacak olan dijital gereksinimleri açıkladıktan hemen sonra, pek çok kullanıcı bu gereksinimlerin nasıl bir sonuç yaratacağını merak etmeye başlamıştı. Dün açıklanan "U-dönüşünden" sonra, şimdi gözler yasaklı olan Xbox Live kullanıcılarına ne olacağına çevrildi. Ancak görünen o ki, bu grubun korkacak bir şeyleri yok.

Microsoft'un, Xbox Live Programming yöneticisi Larry Hryb'in Reddit Games ile yaptığı bir görüşmede, yasaklı kullanıcıların, eski oyunlarına ne olacağı, bu oyunların kullanılabilir olup olmayacağı soruldu. Cevap ise iç rahatlatıcı idi, eski oyunlar kullanılabilir olacak. Konu hakkında Hryb, "Kesinlikle hayır – aldığınız oyunlara her zaman ulaşımınız olacaktır." dedi.

Bu cevap, Xbox'ın Twitter'daki resmi destek hesabından kaynaklanan korkuyu yatıştırmış olmalı. Bu hesapta daha önce, kullanıcıların download ettikleri herhangi bir oyuna ait olan lisanslarından vazgeçmeleri gerektiği yazıyordu. Ancak görünen o ki, bahsedilen durum, Xbox 360 lisansları için geçerliydi ve Xbox One için geçerli değildir. Hryb, Xbox Video indirimleri gibi diğer lisansların erişilebilir olup olmayacağı hakkında hiçbir şey söylemedi ancak, açıklamasından anlaşıldığı kadarıyla diğer içeriklerde erişilebilir olacak.

Hryb, Microsoft'un ilerleyen zamanlarda Xbox One sunucularını kapatması gibi bir durumun da olmayacağını söyleyerek, böyle bir olay olur ise ne olacağı hakkında bilgi vermedi. "Sadece şunu söyleyebilirim. Bu nesle bile henüz başlamadık, yani bir sonraki nesilde ne olacağını konuşmak için biraz erken. Bu (sunucuları kapatmak), kesinlikle bizim yapacağımız bir şey değil, sistem bu şekilde tasarlanmadı. Sistem, esneklik için tasarlanmış durumda. Ama öncelikle sistemi aktif etmemiz gerekiyor." cümleleri Hryb'in, konu hakkındaki tek açıklaması oldu.

Okuyucu Yorumları