Yasal BitTorrent geliyor!

En az 150 milyon kullanıcısı olan torrent sistemi, adını temize çıkartmak için şimdi de bunu yapıyor

BitTorrent için yeni dönem!

Tüm dünyada gerçekleşen dosya paylaşım işlemlerinin neredeyse yarısından sorumlu olan BitTorrent, kullanıma sunulduğu ilk günden bu yana sürekli olarak yasadışı paylaşımla ilişkilendiriliyordu. Ancak yakında hizmete girecek olan Bundle adlı hizmet, bu imajı değiştirecek gibi.

BitTorrent'in Ultra Music işbirliğiyle geliştirdiği bir hizmet olan Bundle, özünde aynen torrent gibi çalışacak: Kullanıcı istediği içeriğin torrentini bulacak ve indirecek. İçeriğin bir kısmı şimdi olduğu gibi ücretsiz olacak. Ancak daha fazla içeriğe erişmek isteyenlerin e-mail adresi vermek ya da belli bir miktar bağışta bulunmak gibi ek adımlar atması gerekecek. Bu ek adımın ne olacağına içeriği üretip torrenti paylaşıma açan kişi karar verecek. Hizmetin amacının "içerik üreticilere geleneksel internet mağazalarından farklı bir araç sunmak" olduğu belirtiliyor.

Bu tür bir paylaşım sisteminin kullanıcılardan nasıl bir tepki göreceğini bekleyip göreceğiz. Ancak BitTorrent haberleşme bölümünün başındaki isim Christian Averall, hizmetin başarıya ulaşacağından emin: "BitTorrent kullanıcılarının sanatçıları destekleyeceklerinden eminiz. Bizim görevimiz alışveriş işlemini daha hızlı hale getirmek."

Hizmetin nasıl çalışacağına ilişkin daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, firmanın YouTube'a yüklediği kısa videoyu izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları