Yasalara uygun bir "iPhone kırma" olayı

iPhone'un kilidini yasaları çiğnemeden açtı; üstelik sorunsuz güncellemeye devam ediyor. Nasıl mı?

iPhone'u yasal yoldan kırmak

Hayır Jailbreak yasallaşmıyor, ama bir iPhone kullanıcısı blog'unda Apple iPhone'u yasal olarak açmanın yolunu açıkladı.

Olly Farshi iki yıllık iPhone 3G'sini Avrupa'da yer alan bir yasal boşluktan yararlanarak açtığını söylüyor. Sonera'yla iki yıllık kontratını ödeyen Farschi, iTunes'a bağlandığında resmi bir güncelleme kurmasını isteyen ekranla karşılaştı.

"iPhone 3GS'e geçen kullanıcılara orijinal kontratlarının kalanını ödeme seçeneği veriliyor. İki yıllık kontratı erken bitirmek de müşteriye iPhone 3G'yi yasal olarak açma imkanı veriyor." diyen Farschi, iPhone'un resmen açıldığına dair bir mesaj alıyor.

Neden Jailbreak kullanmayıp yasal yoldan açtı?

Neden Jailbreak kullanmayıp yasal yoldan açtı?
Yasal yoldan açmanın faydası güncellemeler, güven ve kolaylık

Elbette kullanıcılar Jailbreak kullanmak varken neden yasal yoldan uğraşacaklarını ve kontrat ödeyeceklerini merak edebilirler. Bu yüzden önce kontrat olayını açıklığa kavuşturalım. Servis sağlayıcıyla olan kontrat aslında telefonun taksiti oluyor. Taksitleri ödeyip, anlaşmayı bitirince telefon kullanıcının oluyor ve servis sağlayıcıyla olan sözleşme tamamlandığı için kullanıcı hattını taşıyabiliyor.

Farschi de bu kalıcı çözümün Proxy SIM kart veya Dev Team'in Jailbreak yazılımını kullanmaktan daha kolay olduğunu söylüyor. Yasal yoldan yaptığı için de iPhone'un işletim sistemini güncellemeye devam edebiliyor.

Okuyucu Yorumları