Yaşam Dünya'ya Mars'tan gelmiş

Dünya'da yaşamın nasıl başladığına dair önemli ipuçları; bize komşumuz olan gezegeni işaret ediyor!

Hepimiz Marslı'yız!

Bilim insanları, dünyaya yaşamın Mars'tan gelmiş olabileceğin dair ciddi deliller bulduklarını açıkladılar.

Yaşamın Dünya gezegenine Mars'tan sıçramış olabileceği teorisi uzun zamandır bilim dünyasının gündemindeydi. Yeni bir kongrede, bu teorinin çok güçlü olduğuna dair deliler tartışıldı. Konu hakkında bir açıklama yapan Profesör Steven Benner, sadece Mars'ın yüzünde bulunan bazı taşların dünya yüzeyinde de okside olmuş şekilde bulunduğunu hatırlatarak Mars'tan Dünya'ya değişik dönemlerde parçaların sıçramış olduğunu anlatarak, dünyanın yaşama elverişli olmadığı çok eski dönemlerde Mars'ın yüzeyinin yaşam için çok elverişli olduğunu hatırlattı.

Bilim insanları, hayatın başlaması için sadece su, ışık ve ısı gibi materyallerin yeterli olmadığını, bunlar bir araya geldiğinde sadece katran türevi maddelerin oluştuğunu,yaşamı başlatmak için gerekli ilk parça olan RNA'nın oluşması için Boron'a ihtiyaç duyulduğunu ve Mars'ın boron bakımından çok zengin olduğunu vurguladılar. Böylece, dünyadan çok önce Mars'ta yaşamın oluşmuş olabileceği, ardından meteor çarpmaları gibi etkenlerle uzaya sıçrayan parçaların dünyaya düşerek, Dünya'ya da yaşamı taşımış olma ihtimalinin çok yükseldiği anlaşılıyor.

Dolayısıyla profesör Benner'a göre, aslında hepimiz Mars'lıyız ve aynı zamanda evimizden sürülmüş, başka bir gezegende yaşamak zorunda kalan mültecileriz.

Okuyucu Yorumları