Yaşanan Kaza Ardından Uber, Otonom Filosunu Durdurdu

Arizona'da yaşanan kazanın ardından Uber, otonom filosunu durdurmak zorunda kaldı. Ancak kazanın sebebi...

Uber, otonom araçlarını durdurdu!

Uber, dün yaşanan bir trafik kazasında, kendini süren araçlarından birinin yan yatması ardından otonom araç filosunu durdurdu ve durumu incelemeye başladı.

İlgili haber: Uber'in canını sıkan otonom araba sorunu

Ancak görünüşe bakılırsa, öncü polis raporlarına göre kaza Uber'in otonom aracı yüzünden değil, otomatik sisteme kontrolü teslim etmek istemeyen sürücü yüzünden gerçekleşti. Çarpışmanın detayları hala soruşturulmaya devam ediyor ancak neyse ki ciddi bir yaralanma yok.

Uber'in açıklamasına göre kaza yapan aracın arka koltuklarında yolcu bulunmuyordu, sadece ön koltuklarda iki mühendis oturuyordu. Ancak aracın kaza yaptığı esnada otomatik mi yoksa manüel modda mı olduğu tam olarak kesinleşmiş değil.

Twitter'da paylaşılan fotoğraflar kazanın gerçekliğini doğruladı. Çarpışmaya Uber'in otonom aracı dışında iki insan kontrolünde olan araç da karışmış durumda.

Bu arada, Google'ın otonom araba projesinden doğan şirket Waymo, araçlarının karıştığı tüm çarpışma ve kazaların raporlarını her ay yayınlıyor. Şimdiye dek gerçekleşen tüm kazalar insan hatası yüzünden meydana gelmiş durumda.

Okuyucu Yorumları