Yavaş açılan Windows'a son!

PC'niz yavaş mı açılıyor? Bu bedava araç ile Windows'un açılış süresini kendiniz kısaltabilirsiniz.

Yavaş açılan Windows'a son!

Bilgisayar kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden biri bilgisayarlarının açılışının çok uzun sürmesi. İleri seviye kullanıcılar kendi tecrübeleri ile bu sorunun önüne geçebilirler ama özellikle gündelik kullanıcılar için bu büyük bir sorun.

Soluto adlı ücretsiz bir yazılım ise bu sorunu gidermek için son derece pratik bir çözüm sunuyor. Programı indirdikten sonra yaklaşık 7 MB'lık ek dosyaları kendisi indiriyor ve kurulumunu gerçekleştiriyor. Bundan sonra siz bir daha bilgisayarınızı yeniden başlatana kadar sessizce sırasını bekliyor.

Bilgisayarınızı ilk başlattıktan sonra ise sisteminizi analiz ediyor ve bilgisayarınız açılırken hangi uygulamaların yüklediğini ve bu işlemlerin ayrı ayrı ne kadar vakit aldığını hesaplıyor.

Durdurun veya Erteleyin

Durdurun veya Erteleyin
Bu ekran görüntüsünde ise Soluto'nun toplam açılış süresini 2:58'den 2:22'ye indirdiği görülüyor.

Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra araç çubuğundaki simgesine bir kez tıkladığınızda programın ana penceresi karşınıza geliyor. Bu ana pencerede üç farklı kategoride yer alan programlar göreceksiniz. Ekranın en üstende toplam açılış süresini ve toplam kaç adet programın açılış esnasında harekete geçtiğini görebilirsiniz.

Ekranın orta bölümünde en sol tarafta Soluto'nun "No brainer" olarak nitelendirdiği programlar var. Fare ile bunların üzerine tek tek gelerek ne olduklarını, ne kadar vakit aldıklarını ve Soluto'nun bu program için önerisini görebilirsiniz. Burada ayrıca "Pause" ve "Delay" şeklinde iki seçenek daha bulunuyor. Bu seçeneklerden "Pause" söz konusu uygulamanın bilgisayarınız başlarken çalışmasını engelleyecek. "Delay" ise geri kalan programlar açıldıktan sonra çalışmaya başlaması anlamına geliyor.

Bu faydalı programı şu adresten indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları