Yazdığınız yorum sizi mahkemelik edebilir!

Açık artırma sitelerinde yorum yaparken dikkat edin, kendinizi bir anda mahkemede bulabilirsiniz.

Yorum yaparken dikkat!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay, eBay'de yorum yazmanın dahi kişiyi mahkemelik edebileceğini ortaya koydu.

42 yaşındaki Chris Read, eBay üzerinden bir Samsung telefonu satın aldı. Ancak eline ulaşan ürün hiç de beklediği gibi değildi; zira Read'e satın aldığı telefonun başka bir modeli gönderilmişti. Bu da yetmezmiş gibi Read'in eline ulaşan telefon, eBay'de tanımlandığı gibi iyi durumda değildi.

Elindeki ürünü hemen eBay'deki 26 yaşındaki satıcı Joel Jones'a geri gönderen Read, Jones'tan parasını geri istedi. Ancak bununla da yetinmeyen Read, Jones için "Jones'ın hesabında bulunan ürünler hiç de sunulduğu gibi değil ve kötü durumda." şeklinde negatif anlam taşıyan bir geri bildirim mesajı yolladı.

İşte olaylar da tam bu noktada patlak verdi. Read'in bu mesajı yazmasının hemen ardından Jones, söz konusu negatif geri bildirimin işlerine zarar verdiği gerekçesiyle Read'den bu olumsuz yorumu derhal ortadan kaldırmasını istedi ve bu yorum kaldırılmadığı taktirde Jones, olayı mahkemeye kadar taşıyacağını da söylemeden edemedi.

Bu olayın ardından Daily Telegraph'a konuşan Read, Jones'ten aldığı bu mesaj karşısında şok geçirdiğini; ancak yazdığı yorumu kesinlikle geri çekmeyeceğinin altını çizdi.

Jones'a göre eğer bir alıcı ürününü beğenmediyse, ürünü kendisine geri göndererek parasını hemen geri alabilir. Fakat bunun yanında Read'in kendi hesabına negatif geri bildirim göndermesine tepki gösteren Jones, bu yorumun eBay'deki saygınlığını gölgeleyeceğinden olayı mahkemeye taşıdığını vurguladı.

Read, şimdi Jones'la kozunu mahkemede paylaşmaya hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları