Yazılım hatası 3.200 mahkumu sevindirdi

Bir yazılım hatası, bakın ABD'de nasıl büyük bir skandalın ortaya çıkmasına neden oldu...

Yazılım hatası skandala döndü

Geçtiğimiz on yıl içinde, ABD'nin Washington eyaletindeki cezaevlerinden bir yazılım hatası nedeniyle binlerce mahkumun zamanından daha erken serbest bırakıldıkları ortaya çıktı. Daha da enteresan olanı bu hatanın 2012 yılından bu yana bilinmesine rağmen henüz çözülmemiş olması.

Sorunun mahkumlar için "iyi hal" indirimini yanlış hesaplayan programdan kaynaklandığı bildiriliyor. Ancak ne yazık ki yazılım doğru kodlanmamıştı ve bazı suçlulara gereğinden fazla kredi vererek erken salıverilmelerine neden oldu. Tarihi skandal ancak 2012 senesinde bir mahkum ailesinin durumu yetkililere bildirmesinden sonra anlaşılabildi.

Hata sonucu bugüne kadar 3.200 mahkum ceza sürelerini doldurmadan serbest bırakılırken, bunların çoğunun 55 gün erken salıverildikleri bildiriliyor. Washington Valisi Jay Inslee, bunun büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ifade ederken, konunun kabul edilecek hiçbir yanı olmadığını söyledi. Inslee, ceza hesaplamaları için kullanılan yazılımın önümüzdeki ayın başında düzeltileceğini ve sorumlular hakkında derhal gerekli soruşturmanın başlatılacağını açıkladı.

Okuyucu Yorumları