Yazılım: Şifre yerine alışkanlık analizi

Eğer PC'nize atadığınız şifreleri sıkça unutuyorsanız Psylock tam da size göre bir çözüm...

Şifre unutmaya son!

Eğer PC için oluşturulan şifreleri sıkça unutanlardan iseniz son bir umudunuz daha var: CeBIT'te kullanıcının klavye kullanım alışkanlıklarını tanıyabilen bir güvenlik sistemi tanıtıldı.

Psylock sistemi birçok farklı kritere göre analiz yapıyor - mesela hız, ritim veya on parmağın kullanımı - yazım sonları. Hatta tipik yazım hataları veya sağ/sol eli kullanma da tanımlama işlemi için analiz ediliyor. Üreticiye göre tüm bu kriterlerden derlenen yazım-profili, el yazısı kadar karakteristik özellik taşıyor.

<strong>Yazım alışkanlıkları:</strong> El yazısı yazmak kadar özgün.Uygulamada tüm bu anlatılanlar aynen gerçekleşiyor: Mesela erişimin kısıtlandığı bir web sitesine girmek için kullanıcı sadece ufak bir cümleyi girmek zorunda. Sistem yazım-profilini tanıyor ve eğer kullanıcının erişim hakkı varsa site açılıyor.

CHIP Online'ın Yorumu:
Psylock web sitesinde sistemi çevrimiçi test edebiliyorsunuz: Gerçi tanıma işlemi ikinci veya üçüncü girişten sonra gerçekleşiyor ama güvenlik üst seviyede olduğu kendini belli ediyor: Başka bir kullanıcı aynı yazım-profilini taklit edip tutturma olasılığı yüzde 1'den fazla değil.

Okuyucu Yorumları