Yazılımcı Symantec donanım işinde

Yazılım firması olan Symantec'in donanım işinde vaat ettikleri herkesi şaşırttı. İşte detaylar...

Symantec donanım işinde!

Huawei firmasıyla ortak çalışan Symantec, donanım ve yazılım hizmetlerinin birleştiği Huawei Symantec ortak girişimini oluşturdu. Çin'de yer alan bu şirket, büyük şirketlere, telekomünikasyon devlerine güvenlik ve depolama hizmetleri sunuyor. Sunucu depolama alanında iddialı donanımlar üretiyor.

Symantec, yeni FileStore ile test sonuçlarını silip atmayı, herkesi geride bırakmayı vaat etmişti. Rekor bir SPECSfs2008-nfs sonucuna Huawei Symantec donanımı imza atıyor.

Kendisini bir yazılım ve hizmet şirketi olarak tanımlayan Symantec'in son zamanlarda yaptıkları herkesi şaşırtmış durumda. FileStore isimli hizmetiyle NetApp'ı NFS testlerinde geride bırakacağını duyurmuştu.

Test sonuçlarına göre başardı da, 960 diskten oluşan bir sistemde 234TB kapasitede, 1.67ms tepki süresiyle 176,000 IOPS değere ulaştı. NetApp'ın FAS 6080 sistemi ise 324 diskte 64.64TB kapasitede 1.95ms tepki süresiyle 120,011 IOPS'a ulaştı. IOPS, Input-Output Operations'un kısaltması, yani bu yarışta geniş kapasiteli ve çok diskli veri depolama sistemlerinin hızı ve gücü kıyaslandı.

Okuyucu Yorumları