Yazılımı kuramadı, Adobe'a dava açtı!

Adobe yazılımını satın aldı, kurmayı beceremedi, dava açtı ve kazandı! Peki bu nasıl oldu?

Yazılımı kuramadı, dava açtı!

İlginç bir dava hikayesi bu sefer Gripe Line okuyucusu Jake'ten geliyor. Adobe'a karşı açtığı davayı kazanan bayanın, davayı açma gerekçesi ise biraz farklı.

Adobe ürününü alıp kurmayı başaramayan Jake, Adobe'un teknik servisinin programı kurdurma yöntemlerinden de usanmış. Bir avukat gibi düşünen Jake, yazılımın lisansının boş ve anlamsız olduğu sonucuna varmış.

"Ne şartları okuyabilmiştim ne de o şartlara uymayı kabul etmiştim. Kutunun dış kısmında yazmıyordu. Kurulumu da gerçekleştiremediğim için lisansta neler olduğunu hiç göremedim."

Böyle küçük davalar hem ucuzdur hem de kazanması diğerlerine göre daha kolaydır. Ama kolayı yanlış anlamayın, Jake'in mahkemede yaptığı sunum ve hazırlıklar hiç de hafife alınacak türden değildi.

İşte dava böyle kazanılır dedirten hazırlık...

İşte dava böyle kazanılır dedirten hazırlık...

Bir iş kıyafetiyle mahkemeye giden Jake, yanında getirdiği yazılım kutusuyla ve internetten diğer kullanıcıların da belirttiği şikayetlerle hakimi etkilemeyi başardı. Tabii ki Jake'in daha önceden çalıştığı ürün kanunları ve okuduğu yasaların yanı sıra, Adobe'a gönderdiği her e-posta ve her aramanın kayıtlarının yanında olmasının da etkisi büyüktü.

Eğer bir teknoloji satıcısını dava ediyorsanız, elinizdeki her detayı iyice araştırıp kanunları öğrenir ve etkili bir sunum yaparsanız kazanmamanız için hiç bir neden yok.

Okuyucu Yorumları