Yazılımların korsan kullanım oranları

500 kişi arasında yapılan bir araştırma, korsan kullanım oranı hakkında genel bir fikir veriyor.

Ne kadarı legal?

500 kişi arasında yapılan ufak çaplı bir araştırma, korsan yazılım kullanımının ne kadar yaygınlaştığını gözler önüne seriyor.

Resimlerde iki adet grafik göreceksiniz. Legal, yasal yoldan yazılımın kullanım oranını gösterirken, Pirate korsan kullanım oranını gösteriyor. Benzer şekilde User sözkonusu yazılımın kullanım oranını verirken, Non-user geri kalan kısmı gösteriyor.

Photoshop Kullanıcıları

Grafiklere baktığımızda Photoshop gibi bir yazılımın kopya kullanım oranının fazla olması aslında şaşırdığımız bir nokta değil, ama doğrusu sözkonusu yazılımın yarısından da fazlasının korsan olarak kullanılıyor olması oldukça ilginç.

Lightroom Kullanıcıları

Lightroom Kullanıcıları

Lightroom, Photoshop kadar popüler olmasa da dünyada belirli bir kullanıcı kitlesi var. Grafiklere göre, kullanıcıların %45'i yazılımı illegal olarak edinmiş. Lightroom, Photoshop kadar pahalı bir yazılım değil, ayrıca da piyasada daha oldukça yeni. Buna rağmen legal kullanım oranının bu derece düşük olması düşündürücü.

Diğer Yazılımların Kullanıcıları

Diğer Yazılımların Kullanıcıları

Kullanıcıların belirttiği diğer yazılımlardaki oran ise Photoshop'a nazaran daha kabul edilebilir bir seviyede görünüyor. Diğer yazılımlarda, legal kullanım %62'yken, korsan kullanım %38'de kalıyor.

Okuyucu Yorumları