Year in Review bazı kullanıcıları üzdü!

Facebook, "2014 harika bir yıldı" başlıklı gönderileri için bazı kullanıcılarından özür diledi...

Facebook özür diledi!

Facebook'un geride bıraktığımız 2014'ten fotoğrafları ve durum paylaşımlarını bir araya getiren "Year in Review" gönderileri, herkesi memnun etmedi. Facebook'un algoritması, zaman zaman yılın pek hatırlanmak istenmeyen anlarını da seçerek bazı kullanıcılarını üzmüş durumda.

"Year in Review" ya da Türkçe Facebook'ta "2014 yılına genel bakış" olarak geçen işlev, 2014'te katılımı en çok gönderilerinizi bulup, onları tarih sırasına göre dizerek, bir fotoğraf albümü ortaya çıkarıyor. İşlevin varsayılan "sloganı" ise "Müthiş bir yıldı! Bunun bir parçası olduğunuz için teşekkürler." Ancak algoritmanın varsayılan fotoğrafları ve en çok yorum alan / beğenilen gönderileri seçmesi, bazı üzücü hatıraları tekrar gün yüzüne çıkarabiliyor. Bununla birlikte kullanıcılar, oluşturulan gönderiyi paylaşmadan önce onu değiştirebiliyorlar.

Web tasarım danışmanı ve yazar Eric Meyer, Year in Review'da genç kardeşinin ölümünün öne çıkarılmasıyla ilgili yaşadığı deneyimi kendi web sitesindeki bir gönderide paylaştı. "İstem dışı algoritmik acımasızlık" başlıklı yazıda Meyer, kendisi gibi sevdiğini kaybedenlerin, hastanede uzun zaman geçirenlerin, boşananların veya işini kaybedenlerin geçen yıla tekrar bakmak istemeyeceğini söyledi.

The Post'a göre ise Facebook'un Year in Review ürün müdürü Jonathan Gheller, Meyer'e ulaşarak ondan bizzat özür diledi. Gheller, iddialara göre şöyle konuştu: "Uygulama, çoğu kullanıcı için müthişti ancak çok açık görünüyor ki burada mutluluktan çok acı getirmiş." "Daha iyisini yapabiliriz - Zamanını harcayıp acısını blog gönderisinde paylaştığı için ondan minnettarım."

Year in Review, üzücü anıları canlandırmasının sosyal yanında kullanıcıların karşısına çok sık çıkmasıyla da eleştiriliyor.

Okuyucu Yorumları