Yemeklerinizi tarayan uygulama!

Yediklerinizi 3 boyutlu olarak tarayan ve hemen tanıyan bu uygulama, biraz farklı çalışıyor!

Tabağınızı tarayan uygulama!

Telefonlardaki kalori sayma uygulamaları, kameranız üzerinden yiyecekleri tanıma işlevini bir süredir sunuyorlar. Ücretleri pahalı olan bazı uygulamalar ise, ağzınıza götürdüğünüz lokmayı bu iş için çalışan gerçek insanlar yoluyla tanımlayabiliyor.

Yiyecekleri gerçek çalışanların seçmesi en isabetli yol olsa da, bu yol her zaman çok hızlı işlemiyor. Yediğiniz etin kaç kalori olduğunu akşam öğrenmek ise işinize pek yaramayabilir. NutriRay3D, mevcut telefonunuza bir donanım ekleyerek tabağınızdakileri lazerle tarıyor. Yeni teknoloji, gerçeğe dönüşmek için Indiegogo'da fon toplamakla uğraşıyor.

NutriRay 3D'nin çalışır haldeki prototipi, gıdaları tarayarak size kalori değerini ve çeşitli gıda bilgileri veriyor. 9.000 yiyeceği tanıyabilen cihaz, testlerde yüzde 87,5 ile yüzde 91 arasında isabet kaydettiğini gösterdi. Sistem, gıdanın üzerine yansıtılan noktaların 3 boyutlu bir haritasını oluşturarak çalışıyor. Bu harita, yiyeceğin hacmini belirlemekte kullanılıyor. Buna rağmen yiyecekler arasındaki küçük farklılıkları kullanıcının girmesi gerekebiliyor (kola - diyet kola gibi).

NutriRay 3D, Android, iOS ve hatta Windows Phone mağazalarına girmeyi planlıyor. Şu an 199 dolar bağışlayanlar, tarayıcı aksesuarını alma hakkı kazanıyorlar. Proje 50.000 dolar hedefine ulaşırsa ilk destekçiler, Eylül'de cihazlarına kavuşacaklar.

Okuyucu Yorumları