Yemeksepeti Genral Atlantic'ten yatırım aldı

Yemeksepeti, dünyanın en büyük yatırım fonları arasında yer alan General Atlantic'ten yatırım aldı!

Yemeksepeti'ne önemli yatırım

Online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında bulunan General Atlantic'ten yatırım aldı. General Atlantic, 44 milyon dolar tutarındaki yatırımın ardından Yemeksepeti'nin azınlık hissedarı oldu. Yatırım turunda General Atlantic'in yanı sıra Endeavor Catalyst fonu da yer aldı. Yatırım sonrası şirketin yönetiminin kurucu ortakların kontrolünde olacağı belirtildi.

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın şunları söyledi: "Yemeksepeti'nin küresel çapta kendi alanında en büyük oyuncu olmasını hedefliyoruz. General Atlantic'ten aldığımız yatırımı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adım olarak görüyor ve bunu bir stratejik ortaklık olarak değerlendiriyoruz. Hedefimizdeki yurtdışı açılımlarına yönelik olarak General Atlantic'in sağlayacağı stratejik destek, atacağımız adımlarda büyük katkı sağlayacak ve şirketimize hız kazandıracak. General Atlantic'in Yemeksepeti'ni büyütmek ve iş yaptığı pazarları genişletmek ekseninde şirketimizin yönetim vizyonunu paylaşıyor olması bizim için çok değerli."

Nevzat Aydın: "Sadece Yemeksepeti değil Türk internet sektörü için de önemli bir yatırım"

Önümüzdeki dönemde Türk internet sektörünü ve Yemeksepeti'ni çok daha hızlı bir büyümenin beklediğini belirten Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, "Avrupa'da 20 yılı aşkın bir süredir çeşitli yatırımlar gerçekleştirmiş bulunan General Atlantic'in Türkiye'deki ilk yatırımında internet sektörünü ve Yemeksepeti'ni seçmiş olması önemli bir gösterge." dedi. Nevzat Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Öncelikli hedeflerimiz arasında Türkiye'de yemek ile ilgili yeni projeleri hayata geçirmek ve Yemeksepeti'nin çalışmalarını yeni ülkelere taşımak yer alıyor, öncelikle gelişmekte olan pazarları hedefliyoruz ve yakın coğrafyadan başlayarak bir yayılma öngörmekteyiz."

Söz konusu yatırımla birlikte Yemeksepeti, Avrupa'da 20 yılı aşkın bir süredir çeşitli yatırımlar gerçekleştirmiş bulunan General Atlantic'in Türkiye'de yatırım yaptığı ilk şirket oldu. Yatırımın ardından Yemeksepeti'nin mevcut yönetim ekibinde herhangi bir değişiklik olmayacağı, Gabriel Caillaux'nun şirkette Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstleneceği ve yurtdışı açılım stratejilerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalarda destek vereceği belirtildi. Gabriel Caillaux, General Atlantic'in Avrupa'daki internet ve teknoloji ile finans sektörlerine yönelik yatırım çalışmalarını yönetiyor. Caillaux aynı zamanda Axel Springer Digital Classifieds, Privalia ve Groupalia gibi General Atlantic portföyünde yer alan şirketlerin yönetim kurullarında görev yapıyor. NYSE, Genpact ve Lenovo'da da yatırımları bulunan General Atlantic'in internet ve teknoloji alanındaki yatırımları arasında facebook, Gilt, Dice.com,gibi şirketler bulunuyor.

Endeavor Global'ın kurucu ortağı ve CEO'su Linda Rottenberg "Nevzat ve Yemeksepeti ekibi için son derece heyecan verici bu yatırımın bir parçası olmaktan biz de memnuniyet ve gurur duyuyoruz"

Okuyucu Yorumları