Yeni AMD FX'ler duyuruldu

Bilgisayar ve oyun tutkunlarına daha çok hız sunacak AMD FX, duyuruldu ve satışa sunuldu!

Oyun tutkunlarına AMD müjdesi

AMD yaptığı bir açıklamada, markanın performans tutkunları için kilidi açık ve özel ayarlara açık sistemler sunma geleneğini sürdüren AMD FX işlemcilerinin yenilendiğini duyurdu. Yeni AMD FX işlemcinin kalbinde yer alan "Piledriver" çok çekirdek mimarisi, önceki nesil işlemcilere göre daha düşük fiyatla %15'e kadar daha yüksek performans sunuyor ve en hızlı işlemci 200 doların altında fiyatlarla satışa sunuluyor. Yeni mimarinin getirdiği performans artışı içerik oluşturma, video ve ses kodlama ve oyunlar gibi çok uçlu uygulamalarda kendini göstererek kullanıcılara ağır çoğul görev kapasitesi ve düşük tepki süresi gibi yararlar sağlıyor.

AMD FX, diğer AMD teknolojileriyle birleştiğinde çok geniş seçeneklerin kapısını açıyor. AMD 9 Serisi yonga setli ana kartlar ve Eyefinity çoklu monitör destekli AMD Radeon HD 7000 serisi ekran kartları bu işlemcileri tamamlıyor. AMD aynı zamanda kullanıcıların performans sınırlarını zorlamasına imkan veren AMD OverDrive, oyunların yönetimi için AMD Catalyst Control Center, birden fazla ekran kartının gücünden yararlanmak için AMD CrossFire teknolojisi gibi özellikler sunuyor.

"HWBOT'un hız aşırtma uzmanları, önceki nesil AMD FX ile neler yapılabildiğini bildiklerinden, yeni AMD FX serisinin ne getireceğini çok merak ediyor," diyen hız aşırtma karşılaştırmaları sitesi HWBOT.org'un kurucusu ve CEO'su Frederik Colardyn, şöyle konuştu: "Önceki nesil işlemciler frekans dalında dünya rekoru kırmıştı. Yeni AMD FX serisinin çıtayı daha da yükseltmesini bekliyoruz."

Yeni AMD FX CPU'lar dünya çapında satışa sunuldu.

Okuyucu Yorumları