Yeni Ankete Göre Gençlerin Seçimi: iPhone mu Android mi

Telefon kullanıcıları arasında önemli bir paya sahip olan bu grubun bir sonraki telefon tercihi, Android - iPhone savaşını kızıştırabilir!

Bir sonraki telefonları, hangisi olacak?

Piper Jaffray tarafından her altı ayda bir düzenlenen "Gençlerle Stok Sayımı" anketi gençlerin akıllı telefon tercihlerini araştırıyor. En son düzenlenen anketin sonuçları Pazartesi günü yayınlandı: yaş ortalaması 16 olan 5,500 gencin katıldığı anket, şaşırtıcı gerçekleri su yüzüne çıkardı, mesela Snapchat'i ne kadar sevdikleri gerçeği gibi.

Ancak bazı sonuçlar için ise oldukça beklendik ve inanılır diyebiliriz. Ankete katılan gençlerin %76'sı iPhone sahibi olduklarını söyledi, bu da anketin iPhone için şimdiye dek kaydettiği en yüksek oran. Altı ay önceki ankette bu oran %74'tü.

Önceki ankete katılanların %79 bir sonraki telefonlarının iPhone olacağını söylemişlerdi. Bu oran yeni ankette %81'e yükseldi. Ancak eğer anketin taraflılığından şüphe ediyorsanız, haksız olduğunuzu söyleyemeyiz.

Araştırma sürekli iPhone'dan bahsederken, rakiplerini "diğerleri" etiketi altında topluyor.

Android hayranları, bir sonraki telefonları Android olmasını isteyen gençlerin oranının %13 olduğunu duyduğunda şaşıracaklar. Bu oran bir önceki ankette %17'ydi.

Ancak şunu da unutmamak lazım, Apple, marka oyununu çok iyi oynuyor, ancak Android bir çok farklı markanın çok geniş bir platfrom. Android ve iPhone'u popülerlik bakımından karşılaştırmak, bir oyun konsolları ile bilgisayar markalarını karşılaştırmaya benziyor.

Apple'ı savunmak gerekirse, marka Android'den çok daha yaşlı ve tecrübeli, bu yüzden her yeni nesli nasıl etkilemek gerektiğini iyi biliyorlar.

Okuyucu Yorumları