Yeni bir Baldur's Gate oyunu mu geliyor?

Yapılan açıklamalara göre, çok yakın bir zamanda efsane oyunun yeni bir sürümü geliyor!

Yıllar sonra yenisi geliyor!

Yeni bir Baldur's Gate oyunu yapım aşamasında... Ve burada bahsedilen oyun Obisidan'ın manevi varisi Pillars of Eternity değil. "Baldur's Gate" olarak adlandırılan gerçek bir Baldur's Gate oyunu üretilmekte. Açıklama ise, Baldur's Gate: Enhanced Edition ve Baldur's Gate II: Enhanced Edition üzerinde çalışan geliştirici Beamdog tarafından yapıldı.

Ancak çok heyecanlanmadan önce belirtmek lazım ki, bu yeni oyun Baldur's Gate III olmayacak. Bunun yerine, Beamdog'un söylediği üzere, oyun "Baldur's Gate: Enhanced Edition ve Baldur's Gate II: Enhanced Edition arasındaki boşluğu dolduran, Baldur's Gate serisine ek olacak ve Infintiy engine ile üretilecek."

Ancak bu durumun bir miktar ilginç olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Baldur's Gate II ile orijinal oyun arasında neredeyse zaman farkı bulunmamakta. Başka bir deyişle, bu açıklamanın Lord of the Rings serisinin Fellowship of the Ring ve The Two Towers filmleri arasına yeni bir film yerleştirilmesine benziyor.

Ancak Beamdog, Baldur's Gate III olasılığını tamamen ortadan da kaldırmıyor. Firmanın açıklamasına göre ilerleyen bir zamanda BGIII veya bir 5th Edition oyunu yapılabileceği fakat şu anda bu yönde bir çalışma olmadığı gözükmekte...

Okuyucu Yorumları