Yeni başlayanlara YouTube ipuçları!

YouTube'da usta bir kullanıcı olmak, bu ipuçlarımızı takip etmeniz halinde çok kolay!

Yeniler için YouTube ipuçları

YouTube'u kullanmak zor bir iş olmayabilir, ancak deneyiminizi geliştirecek, henüz kullanmadığınız bazı yollar var. Siteye video yüklemeyi düşünmüyorsanız bile, kendi hesabınızı açmanın faydaları olabilir. En azından sitede yorum yapabilir ve kendi favori videolarınızdan listeler oluşturabilirsiniz.

İşte yeni başlayanlar için YouTube ipuçları.

Düzenli olun

Hesabınıza oturum açtıktan sonra favori listenize video ekleyebilir veya videoları çalma listelerini kullanarak gruplandırabilirsiniz. Bunun için bir videoyu açın ve "Ekle" düğmesine basıp, açılan menüden seçiminizi yapın.

YouTube'u tekrar açtığınızda bu şekilde kaydettiğiniz videolara ulaşmak için sol üstteki YouTube menüsünü açıp, "Çalma listeleri" başlığı altındaki ilgili listeye tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mobilden video yükleyin

iPhone 6S gibi bazı telefonlar, videoları direkt olarak YouTube'a yüklemenize izin veriyor. Bunun için herhangi bir uygulamaya ihtiyacınız olmuyor. Herhangi bir hesap için YouTube ayarlarına girip, videoları epostayla yüklemek için doğru eposta adresini girdiğinizden emin olmanız yeterli.

Başkalarıyla paylaşın

Başkalarıyla paylaşın

Her videonun yanında gösterilen paylaşım düğmelerine dikkat edin. Bu düğmeler, bağlantıları sosyal ağlar üzerinde paylaşmanıza veya eposta yoluyla bağlantı göndermenize yardımcı oluyor.

Paylaşım seçeneğine tıkladıktan sonra sosyal ağ hesabınızı YouTube ile eşleştirmek için, ekrandaki talimatları takip etmeniz yeterli.

Bilgi edinin

Herkese açık videolar yayınlıyorsanız, onları kimlerin izlediği hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Bunun için hesabınıza oturum açın ve Kanallarım'a gidin. Bunun ardından videolarınızdan bir tanesini seçin.

Görüntüleme sayısını ve bölgelere göre görüntüleme istatistiklerini görmek için "Analytics" düğmesine tıklayın.

Abone olun

Bazı videolar, bölümlere ayrılmış olabilir veya belirli bir kullanıcının videolarını takip etmek istiyor olabilirsiniz. Yeni videolar yüklendiğinde uyarı almak için iki durumda da abonelik işlevini kullanmanız gerekiyor.

Bunun için sözkonusu kullanıcının isminin yanındaki "Abone ol" düğmesine tıklayın ve "Aboneliği düzenle" üzerine tıklayarak aboneliğinizle ilgili ince ayarları yapın.

Kanalınızı ziyaret edin

YouTube menüsünden "Kanalım" seçeneğine tıklayarak, favori listenizdeki videolardan ve herkese açık olarak paylaştığınız videolardan oluşan kişisel kanalınızı ziyaret edebilirsiniz. Bu sayfadaki her şeyi düzenleyebilirsiniz - kişisel bir giriş sayfası oluşturmak için sunulan ayarları değiştirmeyi deneyin ve abone toplayabileceğiniz bir sayfa oluşturun.

YouTube videolarını indirin

YouTube videolarını PC'nizde açabileceğiniz bir biçimde indirmek için any Video Converter Free'yi kullanabilirsiniz. Programı yüklerken ek yazılımları yüklememeye dikkat edin. Bu şekilde indirdiğiniz videoları yalnızca kişisel olarak kullanabileceğinizi hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları