Yeni bir cep devi mi doğuyor?

Samsung, HTC gibi dev markalara, yepyeni bir marka daha ekleniyor. Hem de bakın, kimden geliyor...

Yeni bir cep devi mi doğuyor?

HTC'den ayrılan iki üst düzey yönetici yepyeni bir akıllı telefon markası üzerinde çalıştıklarını açıkladılar.

Geçtiğimiz günlerde HTC'nin epey zor zamanlar geçirdiğini söylesek hata yapmış olmayız. Firma geçtiğimiz ay karlılığında yüzde 98, gelirlerinde ise yüzde 50 düşüş yaşadı ve bu sorunlar üst düzey yönetimden birkaç kişinin ayrılmasına neden oldu. Bu ayrılık furyasında adı geçen HTC eski satış müdürü Michael Coombes ve İngiltere - İrlanda pazarlama müdürü James Atkins geçtiğimiz gün yaptıkları açıklamada akıllı telefon pazarına yeni bir ürün sunmak için kollarını sıvadıklarını açıkladılar.

Londra merkezli Kazam firması, yetkililerin yaptığı açıklamaya göre "mobil dünyada kendini hemen belli eden yeni bir marka" olarak geliyor. Ürünleri hakkında herhangi bir detay vermemiş olsalar da yıl sonuna doğru Avrupa pazarında her yerde olacaklarını söylüyorlar.

Kazam'ın yöneticisi konumunda olan Coombes firmanın dinamik yapısının ve yerel pazarlara özel olarak eğilecek olmasının günümüzün tüketicisinin gözünde ürünlerin değerini artıracağının altını çiziyor. Pazarlama müdürü Atkins ise günümüzde mobil pazardaki statükoyu kırmak ve hem etkileyici bir tasarım hem de ileri teknolojiyi kullanıp bunları mükemmel bir servis ağıyla bütünleştirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Oldukça iddialı söylemlerle ortaya çıktıklarını belirtmeden geçmeyelim. Ancak firmanın telefonlarını hangi işletim sistemini kullanarak üreteceklerini bile belirtmemiş olması kafamızda soru işaretleri de oluşturmadı değil... Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Okuyucu Yorumları