Yeni bir güvenlik skandalı daha

İnternette açık artırmayla satılan sıradan bir ürün, nasıl inanılmaz bir güvenlik skandalı doğurdu?

Yeni bir skandal daha

Bugüne kadar e-Bay'de satılan çok sayıda ilginç ürünü haber sayfalarımıza taşıdık. Satılan bazen bir süper kahramanın otomobili oldu, bazen de basit bir güneş gözlüğü. Ama bu ürünlerin hiç biri, geçtiğimiz günlerde satılan Nixon Cool Pix kamera kadar ses getirmeyi başaramadı.

28 yaşında ve adı açıklanmayan alıcı, kamerayı sadece 17 Pound karşılığında satın almış. Kameranın önemli olmasının nedeni ise içerdiği çok gizli bilgiler. İngiltere'nin gizli istihbarat servisi MI6'ya ait olan kamerada çok sayıda gizli bilgi bulunduğu doğrulandı.

Yapılan açıklamaya göre 28 yaşındaki adam kamerayı satın aldıktan sonra ABD'de tatil yapmış, eve dönüp fotoğrafları bilgisayarına aktarırken çok gizli bilgileri fark etmiş ve durumu hemen polise bildirmiş. Sun gazetesinin haberine göre polis, adamın evini tam 5 kez ziyaret etmiş, gerekli sorgulamaları yapmış ve kamerayı geri almış.

Büyük bir güvenlik skandalına yol açan kameranın nasıl e-Bay'e düştüğünün gizli servis tarafından araştırıldığını söyleyen bir yetkili, kameranın artık güvenli ellerde olduğunun da altını çiziyor.

Peki ama kamerada bulunan bilgiler neler? El Kaide terör örgütüne ait olan roket atar fotoğrafları, teröristlere ait parmak izleri, teröristlerle ilgili istihbarat bilgileri... Skandalın boyutlarını anlatmak için daha fazlasını söylememize gerek yok her halde...

Okuyucu Yorumları