Yeni bir işletim sistemi daha

Mozilla'dan sonra bir dev daha işletim sistemi geliştirmek için kolları sıvadı!

Yeni bir işletim sistemi daha

Mozilla'ın açık kaynak kodlu işletim sistemi Firefox OS, Ocak 2013'de kullanıma sunulacak. Ancak görünüşe bakılırsa açık kaynak kodlu yeni bir işletim sistemi, Firefox'u yalnız bırakmayacak. Linux masaüstü ortamı GNOME'un yapımcıları, GNOME OS adında bir işletim sistemi geliştirerek 2014'de yayınlamayı planlıyorlar.

Öncelikle masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara sunulacak olan GNOME OS, kullanıcı deneyimi tasarımcısı Allan Day'e göre "birincil olarak test ve geliştirmeye yönelik bir platform olacak". "GNOME OS fikri bir kaç senedir var ve ne anlama geldiği genellikle kafalarda karışıklığa yol açıyor. Day, GNOME OS'un dağıtımların yerine geçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını önemle vurguluyor ve işletim sisteminin amacının geliştiricilere daha iyi bir deneyim, otomatik test etme, sandbox'lu uygulamalar ve geniş donanım uyumluluğu sunmak olduğunu söylüyor.

Day'e göre proje, önümüzdeki aylarda uygulamalara yönelik yeni bir framework'e, SDK'ya, testlere, çekirdek kullanıcı deneyimine ve donanım uyumluluğuna odaklanacak.

Okuyucu Yorumları