Yeni bir mobil işletim sistemi doğuyor!

iOS ve Android'i beğenmeyenlere yepyeni bir işletim sistemi daha: İşte Smartisan OS!

iOS ve Android'e yeni rakip!

Geçen senenin Nisan ayında geliştirdiği kullanıcı arayüzü/deneyimi ile tüm üreticileri utandıracağını iddia eden Çinli öğretmen ve girişimci Luo Yonghao, yeni mobil işletim sistemini birkaç ay gecikmeli de olsa Pekin'de gösterdi.

Yonghao'nun sahnede üç saatte tanıttığı işletim sistemi Smartisan OS, görseller, işlevler ve "insancıllaştırma" olmak üzere üç ana bölüme ayrılıyor. iOS'un kare simge stilini ve ızgara düzenini beğenmeyen Yonghao, onları daha farklı, deforme bir biçime sokmuş. Göze hitap eden bir işletim sistemi olan Smartisan OS'ta şu an itibariyle 200-300 uygulamanın simgesi, geleceğe yönelik bir görünüm sunmak üzere gözden geçirilmiş bulunuyor.

Smartisan OS'taki launcher, daha küçük bir ızgara, koyu bir arka plan ve etiketsiz simgelerden oluşuyor. 4x3'lük bir ızgara (çoğu telefondaki 5x4'lük ızgaranın aksine), Yonghao'ya göre yeterli çünkü çoğu kullanıcı günde 12'den fazla simgeyi kullanmıyor.

Manzaralı duvar kağıdı sunan üreticileri "kıro" olarak adlandıracak kadar ileri giden Yonghao, iOS'un ilk sürümündeki gibi herhangi bir duvar kağıdı seçeneği sunmuyor. Simgelerin altında da herhangi bir metin görüntülenmiyor, ancak bunu sistem ayarlarından değiştirmeniz ve simge etiketlerini etkinleştirmeniz mümkün.

Küçük detaylara önem veren Smartisan OS'ın saydıklarımız dışında çok sayıda özelliği bulunuyor. Yonghao, ilk herkese açık beta'nın Galaxy S2 dahil belirli cihazlar için 15 Haziran'da sunulacağını söylüyor. Önümüzdeki sene ise Smartisan OS ile çalışan ceplerin ortaya çıkması bekleniyor. Bu gerçekleştiğinde Smartisan OS'un "üçüncü parti" cepleri artık desteklemeyeceği söyleniyor.

Smartisan OS'u daha yakından görmek için galeri sayfalarımıza tıklayın!

Okuyucu Yorumları