Yeni bir oyun felaketi daha...

Online oyunlara bağımlı hale gelmek, bakın sonunda nasıl felaketlere yol açabiliyor...

Bir oyun felaketi daha...

MMO oyunlar gün geçtikçe yayılmaya devam ediyorlar. Genelde kullanıcıyı uzun saatler boyunca kendisine bağlayan ve resmen gerçek dünyadan soyutlayan bu oyunlar, bu kez büyük bir kayba yol açtı.

Brandi Wulf adındaki üç buçuk yaşındaki küçük kız, ailesinin kendisini ihmal etmesi yüzünden hayatını kaybetti. Rebecca Collen Christie isimli annenin, küçük kızını resmen aç bıraktığıysa polis raporlarında ortaya çıktı. New Mexico'da yaşayan Christie ailesinin başına gelen bu dramatik olay, Rebecca Collen Christie'nin 25 yıl hapis cezası almasıyla sona erdi.

Mahkemede ortaya çıkartılan delillerse fazlasıyla tüyler ürpertici. Savcı tarafından ortaya atılan delillerle göre, Brandi Wulf'un ölüm saatlerine denk gelen sürede, Rebecca isimli annenin aktif olarak internette chat yaptığı ve uzun saatler boyunca World of Warcraft isimli MMO'da vakit geçirdiği delillerle belgelendi.

Oyun bağımlılığının sonu kötü bitti...

Oyun bağımlılığının sonu kötü bitti...
Oyun bağımlılığının sonu kötü bitti...

Rebecca'nın eski eşi olan ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nde yüzbaşı olarak çalışan Derek Wulf ise verdiği ifadede şu sözleri sarf etti; "Eskiden eve geldiğimde karımı sürekli bilgisayarın başında bulurdum. Çocuklarsa genelde ya suyu bitmiş ya da yemeği bitmiş bir şekilde dururlardı. En kötüsüyse, tuvaletleri için bile onlara yardım etmiyor oluşuydu."

Mahkemeden sonra tek bir açıklama yapan Rebecca Collen'sa; "Onun büyüdüğünü hiçbir zaman göremeyeceğim, ömrümün geri kalanını bu acıyla ve yaptıklarımın cezasını çekerek ödeyeceğim." dedi ama bu sözler ne yazık ki ölen bebeği geri getirmeye yetmedi.

Okuyucu Yorumları