Yeni bir Sıkıştırma Standardı daha

Şu sıralar Multimedia Dataları için Sıkıştırma formatları hızla artmakta mpX’de bunlardan birisi. Bu teknolojiden Tüketicilerin yanı sıra Sanatçılar da faydalanabilir.

Yeni bir Sıkıştırma Standardı daha

mpX Teknolojisini şuanda sunan firma eCorp.com. Modern World Entertainment Group (MWEG) Teknoloji ve Sanatçı arasındaki köprüyü oluşturuyor. MpX kullanıcılara Internetten yüksek kapasiteli Audio datalarına ulaşmayı sağlıyor.
www.geocorps.com sitesinde örnek datalar bulunmakta. MpX formatında Müzik ise www.powermpx.com MWEG web sitesinde bulunuyor.

Teccso Firması ( www.mympx.com ) ise mpX çalıcılarının dağıtımına şimdiden başladı. Taşınabilir cihazlar MP3 çalıcılara kıyasla mpX formatında iki kat müzik depolayabiliyor. Ancak mpX Audio datalarını çalabilmek için bu teknolojiyi destekleyen donanım ve yazılımları kullanmak zorundasınız. Sadece mpX Video dataları için Quicktime oynatıcısı kullanılıyor.

Audio formatında ise mpX sıkıştırılmış üç farklı kategori sunuyor. “Internet Audio” bir mp3 dosyasının üçde biri büyüklüğünde ve sadece Internet radyo’ları için düşünülmüş. “Standart” CD kalitesi sunuyor ve bir mp3 dosyasının üçde ikisi büyüklüğünde. “High” CD kalitesinden daha iyi bir performans sunuyor ancak dosya boyutu mp3’den daha büyük.

Dijital Audio ve Video pazarının gereksinimleri artıyor. İstenen, yüksek kalitede ve düşük boyutlarda veri sıkıştırılması. Bu gereksinimleri mpX Teknolojisi karşılamakta:
Teknoloji veriyi hızlı ve yüksek kalitede transfer ediyor. Ayrıca bunun için pahalı bir Streaming Sunucusuna da sahip olmak gerekmiyor. Bu sayede Sanatçılar Audio ve Video eserlerini rahat ve maliyeti düşük bir yolla yayabilir.

Eş zamanlı Streaming’de (Akan video) 56K, ISDN ve Yüksek Band genişliğine göre Video ve Audio kalitesi fark edilir derecede artmakta.

Bu yeni teknoloji geçerli olduğu Streaming Sunucularında %50 oranında daha avantajlı. Audio olarak ise mpX değişken Bitrate’lerde saniyede ortalama 100 Kbit ile CD kalitesini yakalıyor. ISDN üzerinden TV kalitesinde TV izlemekte neredeyse mümkün.

Okuyucu Yorumları