Kırılması "imkansız" dünya rekoru, inanılmaz bir süre ile kırıldı

Super Mario Bros'un "kırılması imkansız" denen dünya rekoru, inanılmaz bir biçimde kırıldı.

Kırılması "imkansız" dünya rekoru kırıldı

Bir Super Mario Bros. hız rekortmeni, klasik NES oyununda kendi "imkansız" dünya rekorunu kırarak görünüşte imkansızı başardı.

Twitch yayıncısı Niftski, Super Mario Bros'u Pazar günü 4:54 ve 798ms süre içerisinde tamamladı. Bu süre, geçtiğimiz Aralık ayında başardığı 4:54 ve 881 ms'lik bir önceki rekorunu 3 ms veya beş kare ile geçiyor.

Niftski, oyunu 4:55'ten daha kısa sürede tamamlayan ilk Super Mario Bros. “speedrunner”ıydı ve bu, oyuncular için neredeyse imkansız olarak kabul edilen bir başarıydı. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, beş dakikanın altındaki ilk oyun 2010'da tamamlandı. Bu süreyi 5 saniye daha geçmek 11 yıl sürdü.

Mutlak mükemmel bir oyun tamamlama süresi 4:54 ve 265 ms olarak değerlendiriliyor ve bu süre, araç destekli bir denemede başarılmış. Yani tüm kontrolör girişleri, insanların kopyalayamayacağı şekilde optimize edilecek şekilde programlanmış ve tasarlanmış.

Niftski, bu sürenin muhtemelen "Yıldırım 4-2" olarak adlandırdığı 4’üncü dünyanın ikinci seviyesinde yeni bir taktik içermeyen son yarış olacağını söyledi. Bu ufak yöntem, oyunu tamamlama süresini birkaç milisaniye kısaltabiliyor, ancak bunu başarmak için inanılmaz derecede doğru zamanlı emirler verilmesi gerekiyor…