Yeni bir zararlı Mac'leri böyle riske atıyor!

MacBook'ların kamerasını ele geçirip hemen her şeyi kaydeden yeni zararlı, Apple'ın başını ağrıtacak!

MacBook'ta "webcam" tehlikesi!

Özellikle Mac ve mobil tehditler konusunda uzman olan güvenlik firması Snack yöneticisi Patrick Wardle tarafından yapılan yeni bir uyarı Mac bilgisayarlardaki oldukça etkili bir zararlı riskine işaret ediyor. Buna göre mevcut zararlı kurnaz ve gizli bir yöntem kullanarak cihazın webcam'ine girmek için kolaylıkla özelleştirilebiliyor. Zararlı böylece kullanıcının bilgisi dışında, yapılan video sohbetleri kaydedebiliyor.

Webcam'leri riske atan Mac tabanlı zararlı yazılım tehditleri aslında yeni de değil. Daha önce Eleanor, Crisi ve Mokes gibi zararlılar webcam'ler üzerinden kullanıcı gizliliği ve güvenliğini tehdit eden bazı saldırılar gerçekleştirmişti.

Wardle tarafından ortaya çıkartılan bu yeni zararlı ise webcam üzerinden video sohbet kayıtlarını, kullanıcıların hiç haberi olmadan çok daha akıllıca yöntemlerle elde edebiliyor. Bu yeni zararlı, Mac bilgisayarlarda kameranın kullanımda olduğunu haber veren dahili bir LED ışığı özelliğini de istediği gibi ayarlayabiliyor.

Wardle, konuyla ilgili yaptığı açıklamada OverSight adı verilen ve ücretsiz olarak indirilebilen bir güvenlik aracının bir sistemi düzenli olarak izleyip dahili mikrofon aktive edildiğinde ya da webcam'e erişim sağlandığında kullanıcıya haber verdiğini belirtiyor.

OverSight'ın halihazırda sunduğu güvenlik de daha karmaşık zararlılar için kesin bir engel oluşturmayabilir. Wardle söz konusu yazılım üzerinde çalışıp onu geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Öte yandan Apple henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Okuyucu Yorumları