Yeni bulut teknolojisini Matrix ile tanıttı!

Teknoloji devi, yeni bulut teknolojilerini ve stratejisini Matrix'den sahnelerle böyle tanıttı!

HP'den 'Matrix'li tanıtım!

HP Türkiye, HP 2011 Zirvesi ile gündeme gelen Bulut Bilişim çözümlerini, Bilişim Muhabirleri Derneği (BMD) üyelerine aksiyon, bilimkurgu ve felsefeyi benzersiz bir şekilde harmanlayan Hollywood şaheseri Matrix üçlemesinin heyecan verici sahneleriyle tanıttı.

21 Nisan 2011 tarihinde düzenlenen toplantıda, HP Komünikasyon ve Medya Çözümleri Müdürü Feyyaz Atalay, BMD üyelerine Matrix filminin unutulmaz karelerinden örnekler vererek HP'nin yeni Bulut Bilişim stratejisini anlattı.

Atalay, Matrix dizisinin yönetmenleri Wachowski kardeşlerin, aktörlerden ABD'nin ünlü teknoloji dergisi Wired'ın kurucusu Kevin Kelly'nin Bulut Bilişim ve geleceğin teknolojilerini anlattığı kitaplarını okumalarını istediğini belirterek bu yüzden Bulut gösteriminde Matrix serisini seçtiklerini söyledi. "Intercloud" kavramını ortaya atarak Bulut Bilişimi yıllar öncesinden öngören fütürist Kevin Kelly'nin, global teknoloji devi HP ile birlikte BT sektöründe vizyoner bir rol üstlendiğini vurgulayan Atalay, Matrix filmlerinin de muhteşem görsel efektleriyle Bulut konseptini anlatmak için biçilmez kaftan olduğunu ifade etti.

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüzün çevrimiçi dünyasında 'bilgi' ekonominin en değerli metası haline gelmiştir. Şirketlerin gizli bilgilerini, ticari sırlarını koruyabilmeleri ve bunları iş geliştirme faaliyetleri ile sundukları hizmetlerde doğru şekilde kullanabilmeleri gerekiyor. Mobil internetin, geniş bant altyapısının, e-ticaret ve e-devlet hizmetlerinin yaygınlaştığı ülkemizde bilginin doğru yönetilmesi, analiz edilmesi, anında güncellenebilmesi, yerinde kullanılabilmesi ve doğru bilgiye kolay erişilebilmesi büyük önem taşıyor. Bulut Bilişim işte bu noktada kritik bir rol üstleniyor. Çünkü bilginin verimli olarak kullanılabilmesi için güvenli, güvenilir, hızlı, uyumlu, işbirliğine dayalı ve esnek bir veri paylaşımı sistemine ihtiyaç duyuluyor. "

HP'nin yeni Bulut Bilişim stratejisi

HP'nin yeni Bulut Bilişim stratejisi

Feyyaz Atalay, HP'nin Bulut Çözümlerini şöyle sıraladı:

"HP'nin yeni Bulut Bilişim stratejisi

HP 2011 Zirvesi'nde CEO'muz Léo Apotheker'in açıkladığı, "7/24 Yaşayan Kurumlar" vizyonumuza bağlı yeni bir Bulut Bilişim stratejisi belirledik. Değişen iş şartlarına anında uyum sağlayabilen Her An Aktif ve Proaktif işletmelere web tabanlı BT hizmetleri sunmak için Bulut altyapıları kuruyoruz. Türkiye'de bunu Bulut Bilişim hizmeti vermek isteyen firmalara altyapı çözümleri sağlayarak yapacağız.

Akıllı Ağlar ile bilgi güvenliği

Bulut Bilişimde veri güvenliğini sağlamak, gizli bilgileri korumak ve bilgisayar saldırılarını önlemek büyük önem taşıyor. HP Network'ün Sanal ağlarla uyumlu TippingPoint saldırı önleme sistemi ve DVLabs Dijital Aşı güvenlik yazılımı güncelleme hizmeti ile dünyanın en güvenli Bulut teknolojisini sunuyoruz. Güvenlik ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebileceğiniz bu çözümleri "Akıllı Ağlar" olarak adlandırıyoruz.

Bulutta uçtan uca çözümler

HP Bulut Bilişimde tam kapsamlı, uçtan uca çözümler sağlıyor. Bulut çözümlerimizin içinde yazılım, danışmanlık, BT hizmetleri, veri merkezi kiralama, dış kaynak kullanımı ve teknik destek hizmetleri de bulunuyor. HP'nin sunduğu Bulut Bilişim çözümleri hem birbiriyle hem de 3. taraf yazılım ve donanım çözümleriyle uyumlu olarak sunuluyor. HP, Bulut Bilişim çözümlerinde "Bütün parçalar toplamından fazladır" ilkesinden hareket ediyor. "

Karma Bulut ve Karma çözümler

Karma Bulut ve Karma çözümler

Karma Bulut ve Karma çözümler

HP, Özel Bulut ve Genel Buluttan oluşan karma yapıları Hybrid Delivery stratejisi ile ve Hybrid Cloud (Karma Bulut) çözümleriyle sunuyor. HP, Karma Bulut stratejisi ile kurumlara neyi Buluta taşıyabilecekleri neyi ise taşımamaları gerektiği konusunda danışmanlık hizmetleri veriyor.

HP, HP CloudSystem çözümünü 3PAR veri depolama ürün grubu ile genişletiyor. 3PAR veri depolama sistemleri ileri sanallaştırma seçeneklerini destekliyor. 3PAR, optimize dosya boyutlarını anlık görüntülerle birleştirip sanal disk alanları oluşturmasıyla veri kurtarma ve yedeklemede benzersiz hız ve güvenlik sağlıyor. 3PAR ile bir disk saniyeler içinde yeniden oluşturabiliyor ve işletim sistemlerini internet üzerinden uzak bağlantı yaptıkları veri merkezlerinden çalıştıran "Yalın İstemciler" için kaynak kullanımını optimize ediyor.

Dünyanın en hızlı Bulut ağları

HP, Bulut Bilişimle artan veri yükünü karşılamak için neredeyse kablolu şebekeler kadar hızlı bir kablosuz ağ sistemini de duyurdu. HP'nin Mobil Erişim Çözümü, yüzde 50 daha fazla mobil cihazı destekliyor. Sektörün ilk dual-radyo 802.11n çözümü olan sistem 900 Mb/saniyelik bant genişliğine sahip bulunuyor.

Bulut uygulamaları

HP, yeni stratejisi kapsamında şirketlere güvenli, ölçeklenebilir ve kullanışlı Bulut Yazılım Uygulamaları sağlayacak.

webOS Bulut Marketi

HP, geçen yıl Palm'i satın alarak webOS işletim sistemini portföyüne ekledi. Yılda 100 milyon webOS tabanlı cihazı pazara sürebilecek kapasiteye sahip HP, bunu webOS yazılım uygulamaları marketi ile destekleyecek.

Bulut Zekası

HP, Vertica'nın yüksek hızlı analiz çözümlerinden de (Bulut Zekası) yararlanacak. HP, gerçek zamanlı iş zekası analiz teknolojisini geliştiren Vertica'yı satın alacağını açıklamıştı.

HP'nin Bulut Bilişime özel Birleşik Altyapılar çözümleriyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için http://www8.hp.com/us/en/solutions/solutions-detail.html?compURI=tcm:245-785656 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları