Yeni Chrome'da dev yenilik!

Chrome'un yeni sürümü yayınlandı, tartışılan teknoloji resmen Chrome'un parçası oldu...

Yeni Chrome'da dev yenilik!

Adobe'nin Flash uygulamasının Google'ın tarayıcısı içerisine entegre olacağını sizlere daha önce duyurmuştuk. Opera ve diğer tarayıcılar için de örnek olması beklenen Chrome - Flash iş birliği, Chrome'un son yayınlanan sürümün 5.0.376.86'da resmen hayata geçti. Flash entegrasyonunun gerçekleştiği yeni sürümde ayrıca Chrome'da bulunan 5 güvenlik açığı da kapatıldı.

Bilgisayar kullanıcılarının %99'unun tercih ettiği Flash'ı artık Chrome kullanıcılarının ayrıca indirmek ve ayrıca güncellemek zorunda kalmayacakları anlamına gelen bu gelişmeden memnun olmayanlar da olabilir. Eğer siz de Steve Jobs gibi Flash'ın yeterince başarılı bir uygulama olmadığını düşünenlerdenseniz yine de yeni Chrome'u rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Chrome'un adres satırına (tırnak işaretleri olmadan) "about:plugins" yazıp tarayıcı içerisindeki tüm eklentileri görüntüleyebilir ve ardından Flash eklentisini bularak hemen altındaki "Devre dışı bırak" bağlantısına tıklamak.

Tarayıcılarında Flash'ı tercih edenler ise şu adresten Chrome'un son sürümünü indirebilir veya tarayıcı içerisinden sürümü güncelleyebilirler.

Okuyucu Yorumları