Yeni Chrome hazır; İndirin!

Google'ın süper hızlı internet tarayıcısı Chrome güncellendi: İşte yenilikler ve indirme bağlantısı.

Yeni Chrome hazır; İndirin!

Google, hızlı internet tarayıcısı Chrome'un yeni ve istikrarlı tam sürümünü yayınladı.

Hali hazırda tarayıcı olarak Chrome kullanıyorsanız 4.1.249.1036 sürümünü mutlaka indirin. Bu sürüm önemli güvenlik güncellemeleri ve yeni özellikler içeriyor. Bilinen tam 9 güvenlik açığı var ve bunların 5 tanesi kritik öneme sahip.

Beta veya Dev kanallarında yayınlanan sürümlerde daha önce görüntülenen 2 yeni özellik tam sürümde de kendini gösteriyor.

Bu özelliklerden en önemlisi çerezler, görseller, JavaScript, eklenti ve açılan sayfaların hangilerinin sayfada kullanılıp kullanılamayacağına kullanıcının karar verebilmesi. Yani Chrome 4 güvenlik ve gizlilik açısından atlanmaması gereken bir sürüm.

Yeni sürümde olmayan özellik

Yeni sürümde olmayan özellik
Çeviri hizmetini ayarlayın

Bu sürümün diğer önemli özelliği ise farklı bir dilde içerik varsa o sayfayı otomatik olarak çevirmeyi teklif etmesi oluyor. Daha sonra Google sayesinde bu sayfa çeviriliyor. Standart ayarlarda Türkçe'yi İngilizce'ye çevirmeyi teklif ediyor, ama bunu ayarlayabiliyorsunuz.

Deneysel bir özellik olan XSS Filtresi de bu sürümde görülemiyor. Bu özellik, Firefox'taki NoScript'in yaptığı işe yarıyor ve internet sitelerinin çapraz site script saldırıları düzenlemesini engelliyor. Ancak henüz performans problemi çözülemeyen bu özellik tam sürümlere dahil edilmiyor.

Download: Google Chrome 4

Okuyucu Yorumları