Yeni dört çekirdekliler geliyor

Yılın ikinci yarısında Barcelona ile beraber masaüstü bilgisayarlara da Phenom quad-core geliyor

AMD'den Quad-Core

AMD, masaüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere ürettiği quad-core mikroişlemcilerin duyurusunu yaptı. Yeniliklerin oyun endüstrisi, yaratıcı kullanıcılar ve teknolojiyi takip eden tutkunlara yönelik olduğu ifade ediliyor.

Tanıtım toplantısında Vista yüklü bir bilgisayarda, yüksek grafik kalitesi gerektiren oyunlar üzerinde denenen ürün için Vista da önem taşıyor. AMD'nin grafik ve ekranla ilgili ürün grubunun başkan yardımcısı Rick Bergman, DirectX 10'un Vista olmadan bir işe yaramadığını ve bu nedenle Vista'nın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek yeni ürünlerini de buna göre tasarladıklarını iletti.

Şu an dört çekirdekli platformu tamamıyla kullanabilen bir bilgisayar oyunu bulunmuyor. Ancak geliştiriciler de teknolojinin biraz daha ilerleyip yakın gelecekte DirectX 10 ile birlikte daha yetenekli ürünlerin piyasaya çıkmasını bekliyorlar.

Phenom adı altında yılın ikinci yarısında, sunucular için üretilen Barcelona işlemcilerle birlikte piyasaya sürülmesi beklenen ürünlerin hem çift çekirdekli hem de dört çekirdekli sürümleri olacak. Fiyat aralığı henüz açıklanmazken, şu an satılan çift çekirdekli ürünlerden biraz daha pahalı olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları