Yeni Firefox 3.5 hangi yenilikleri getirecek?

Firefox 3.5'un piyasaya çıkmasına çok az kaldı. Peki Firefox 3.5 ile hayatımızda neler değişecek?

Firefox 3.5'un gizemleri

Mozilla'nın popüler tarayıcısı Firefox'un son sürümü 3.5 dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından merakla bekleniyor. Yakın zamanda çıkış ertelenen Firefox 3.5'un final sürümünün ay sonunda yayınlanacağı tahmin ediliyor. Peki Firefox 3.5'ta hangi özellikler yer alacak?

Firefox'un yeni Javascript motorunun getirdiği önemli özellikler arasında, tarayıcıda görüntülediğiniz resimleri, üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyaç duymadan düzenleyebilmek yer alıyor. Mozilla'da Firefox yöneticisi olarak görev yapan Mike Beltzner, ayrıca tarayıcının üçüncü parti yazılıma ihtiyaç duymadan video görüntüleyebileceğini ve web sayfasında yer alan diğer öğelerin video ile etkileşimde bulunabileceğini de söyledi.

Beltzner, örneğin bir video izlerken, videodaki kişinin giydiği gömleği beğenenlerin video üzerinden gömleğe tıklayınca, kullanıcıların bu gömleğin satıldığı sitelere otomatik olarak yönlendirilebileceğini söyledi.

Beltznet, Firefox 3.5'un javascript motoru TraceMonkey'nin ayrıca tarayıcıyı eskiye göre 2 kat daha hızlı hale getireceğini de sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları