Yeni Ford'lara Google desteği!

Google şimdi de arabalara giriyor. Peki internet devi arabalar için neler planlıyor?

Yeni Ford'lara Google desteği

Ford ve Google güçlerini otomobillere yerleştirilecek yeni bir hizmet için birleştirdi. Google'ın Prediction arabirimini kullanan araçlar üretmek için kollarını sıvayan Ford, kullanıcılarına en yüksek seviyede hizmet vermeyi amaçlıyor.

Google'ın geçen yıl yayınladığı arabirimi, kullanıcıların geçmişte yaptığı hareketleri temel alarak gelecekte yapacakları hareketleri tahmin ediyordu. Ford bu arabirimi araçlarında sürücülere kolaylık sağlamak için kullanmak istiyor. Örneğin sabahları aynı saatte işe gidiyorsanız, sabah arabaya bindiğinizde Ford aracınız size, "işe mi gidiyorsunuz?" diye sorabilecek. Ayrıca sizin fark edemeyeceğiniz bazı minik engellere de takılmamanız için size güzergah çizebilecek.

Tabii ki bunun için son zamanlarda adını çokca duyduğumuz "cloud" teknolojisinden yararlanılacak. Kullanıcıların "cloud"da saklanılan verileri, araçlardaki elektronik alıcılar tarafından alınacak. Ford bu konuda çok hassas olduğunu ve kullanıcıların gizliliklerinin kesinlikle çok önemli olduğunu altına çizerek de belirtiyor.

Okuyucu Yorumları