Yeni Galaxy S'lere yeni yetenekler!

Samsung, gelecekteki amiral gemisi telefonlarına bu çok farklı yetenekleri de ekleyebilir!

Galaxy S'lere yeni yetenekler

Samsung, biyometrik taramada bir sonraki aşamaya geçmeyi planlıyor. Bu bir sonraki aşamada cep telefonlarıyla boy ve yağ ölçümü yapabilmesi üzerine çalışmalar içinde olan Güney Koreli şirket, bu çalışmalarının patentini de almış durumda.

Yayınlanan patent bilgilerine göre Samsung, yeni cep telefonlarında yalnızca parmak izi sensörüne değil, bunun yanı sıra toplamda dört farklı sensöre yer verecek. Halihazırda ultraviyole ışık, nem, basınç gibi bilgileri ölçümleyen akıllı telefonlara, yeni sensörlerle boy ve yağ ölçümünü de eklemeyi düşünen Samsung, böylece akıllı telefonlarda çıtayı bir kademe daha yukarı çekecek gibi.

Samsung'un boy ve yağ ölçümü için gereken sensörlere akıllı telefonlarında direkt olarak mı yoksa telefon kılıfında mı yer vereceği şu an bilinmiyor. Bilinen şu ki, -örnek çizimde de görüldüğü üzere- telefonla boy ölçümü yapmak için telefonu yere paralel bir şekilde tutmak gerekecek. Öte yandan yağ ölçümü ise yine sensörlere dokunmak gerekecek.

Elbette bu çalışma henüz patent aşamasında. Samsung'un bu teknolojiye bir sonraki Galaxy S modelinde görmek şaşırtıcı olur, ancak Güney Koreli firmanın yeni sağlık ve fitness teknolojilerine odaklandığını görmek bir hayli ilgi çekici.

Okuyucu Yorumları