Yeni Galaxy'ler su geçirmiyor; ama...

Samsung, Galaxy S7 ve S7 Edge'in suya dayanıklı olduğunu söylüyor. Peki bu ne kadar doğru?

Galaxy S7 ne kadar dayanıklı?

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge telefonunu yüzerken kullanmak isteyenler için en iyi seçenek olabilir. Ancak yapılan testler, Samsung'un yeni telefonlarını dayanıklılık konusunda iPhone'u geçmediğini gösterdi.

SquareTrade'in yaptığı işkence testleri, Galaxy S7 ve S7 Edge'in iPhone 6S ve 6S Plus'a göre suya daha dayanıklı olduğunu gösterdi. Videoda da izleyebileceğiniz üzere dört telefon, suyun 1,5 metre içerisinde 30 dakika boyunca tutuluyor. Galaxy'ler kurutulduktan sonra çalışmaya devam etse de sesin kalıcı olarak bozulduğu anlaşılıyor.

Yeni Galaxy'ler su geçirmiyor; ama...

iPhone 6S'in su geçirmez olduğuna dair dedikodular geçen aylarda ortaya çıkmış olsa da, Apple bu iddiayı hiçbir zaman doğrulamamıştı. Testler, Apple'ın doğru bir iş yaptığını gösterdi. Testin ardından iPhone 6S'in ekranının altında nem oluşurken iPhone 6S Plus, 30 dakikadan daha kısa bir sürede tamamen tuğlaya dönüştü.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in su geçirmezliği ise onlardan ne beklediğinize göre değişiyor. Samsung'un sitesine göre telefonlar, 1 metrede 30 dakika kalabiliyor. Testte ortaya çıkan bir başka sonuç, iPhone 6S ve 6S Plus'ın ekranlarının Galaxy S7 ikilisine göre daha sağlam olması. Yeni yuvarlama testinde dört telefon arasından sadece iPhone 6S ayakta kalabilirken bükülme testine ilk boyun eğen, Galaxy S7 Edge oldu.

Okuyucu Yorumları