Yeni Gmail'e Geçiş Nasıl Yapılır ve İpuçları!

Gmail'in yeni görünümü nasıl etkinleştirilir, yeni tasarımda yapabileceğiniz neler var?

Yeni Gmail'e alışma vakti!

Google'ın Gmail'i yenilemesiyle birlikte Inbox'u belirsiz bir geleceğin beklediği kesinleşti. Gmail'de neredese 3 yıl sonra yapılan büyük yenilikler, artık herkese açık.

Epostalarınızı farklı uygulamalarla yönetiyorsanız, Gmail'in yenilikleri sizi pek ilgilendirmiyor. Ancak Gmail'i web üzerinden kullanıyorsanız, yeni özelliklere göz atmak isteyeceksinizdir. Bazı özelliklerin hemen sunulmadığını ve size ulaşmasının birkaç hafta alabileceğini söyleyelim.

Yeni Gmail'e Yükseltin

Yeni sürüme geçmeden yeni işlevleri kullanmanız mümkün değil. Bunun için birkaç kez tıklamanız yetecek, ancak güncelleme kademeli olarak dağıtıldığından bu adımları uygulamanız henüz mümkün olmayabilir.

1. Gmail ana sayfasında sağ üstteki çark simgesine tıklayın.

2. Yeni Gmail'i Dene seçeneğine tıklayın.

Ekrana yenilenen giriş sayfası gelecek. Hoşgeldiniz ekranını geçin ve görüntü yoğunluğunu seçin.

Kenar Çubuğunu Kişiselleştirin

Kenar Çubuğunu Kişiselleştirin

Yeni tasarımda ilk fark edeceğiniz şeylerden bir tanesi, sağ taraftaki kenar çubuğu. Bu çubuk varsayılan olarak Google Calendar, Keep ve yeni Tasks'ı barındırıyor. İsterseniz buraya başka uygulamalar da ekleyebiliyorsunuz.

Daha Sonra Hatırlamak İçin Erteleyin

Önemli epostalara cevap vermeyi bazen unutuyorsanız veya cevabı daha sonra vermeniz gerekiyorsa, Gmail'in erteleme işlevi, mutsuz müşterilerinizin sayısını azaltmanızı sağlayabilir. Fareyi hatırlamak istediğiniz epostanın üzerine getirin ve en sağdaki simgeye tıklayın. Epostayı ne kadar süreyle ertelemek istediğniiz sorulacak. Belirlediğiniz zaman geldiğinde eposta, "Ertelendi" klasöründen gelen kutusuna geri taşınacak ve yeni gelmiş bir eposta gibi gösterilecek.

Beklenen Özellikler

Süresi dolan epostalar ve özel mod gibi işlevler, Gmail'in gizliliğe yönelik işlevlerinin çoğu henüz kullanıma sunulmadı. Bu işlevler için birkaç hafta daha beklememiz gerekecek. Bu sırada yeni arayüze alışmanızda hiçbir zarar yok.

Okuyucu Yorumları