Yeni güvenlik araçları haziranda geliyor

Kaspersky'nin güvenlik araçları güncelleniyor. Firma haziran ayında yeni sürümler vaat ediyor...

Yeni Kaspersky'ler

Güvenlik uzmanı Kaspersky dün, bir etkinlik çerçevesi içinde yeni "Anti-Virus" ve "Internet Security" ürünlerini tanıttı. Üretici bu yeni seriyi 2009 şeklinde tanımlıyor.

Her iki güvenlik paketinde de öncelikli olarak arayüz üzerinde çalışıldı. Artık arayüz daha derli toplu ve kullanımı daha rahat. Teknik olarak Kaspersky çok çekirdekli işlemci desteğini programlarına entegre ediyor: Tarama motoru multi-threaded (çoklu iş parçaları) mantığına uygun bir şekilde çalışacak.

Diğer bir yeni özellik ise gömülü sanal klavye. Bu klavye verileri doğrudan gerekli programa gönderiyor; aracı olarak Windows'u kullanmıyor. Farklı bir deyişle Windows'un normal veya sanal klavyesinin yaptığı gibi doğrudan erişim söz konusu oluyor. Kaspersky bu sayede klavye girişlerini takip ederek hassas verilere ulaşabilen keylogger'ları kandırmak istiyor.

Kaspersky Internet Security 2009, Haziranın sonunda piyasaya sürülecek ve tek bir PC için lisans ücreti 40 Euro civarında olacak. Antivirus 2009 da aynı zamanda piyasaya çıkacak ve yaklaşık 30 Euro fiyat etiketine sahip olacak.

Okuyucu Yorumları