Yeni Intel işlemci bu PC'de!

Intel'in yeni nesil işlemci platformunu kullanan ilk bilgisayar geldi! İşte ilgi çekici detaylar...

Yeni Intel bu PC'de!

HP Mini 120 için henüz resmi bir duyuru yapılmadı; fakat bazı dağıtımcıların ürün gamında ortaya çıkmış olması e HP'nin kendisinin uygun bir destek dokümanı yayımlamış olması nedeniyle Intel Pine Trail mimarisini kullanan ilk Hewlett Packard netbookun önümüzdeki günler içinde çıkacağı düşünülüor.

Popüler Mini 1000 ve Mini 110 serilerinin halefi Atom N450 (1,6 GHz) işlemci ile çalışacak; bu işlemci Intel'in yeni iki netbook işlemcisinin ufak sürümü temsil ediyor. Pine Trail işlemcilerinin özel yanı: Netbooklar ve nettoplar için üretilmiş yeni nesil Atom platformu güç tüketimini yarıya düşürdüğü halde daha yüksek performans sunuyor ve işlemci ile grafik çekirdeğini bir yonga üzerinde birleştiriyor.

Netbookun geriye kalan donanımları tanıdık çerçeve içinde kalıyor: 1 GB RAM ve 250 GB sabit disk donanım tabanını oluşturuyor. Buna ek olarak parlak 10,1 inç ekran, WLAN 802.11 b/g/n, webcam, kart okuyucu, çalışma süresi bilinmeyen 6 hücreli batarya.

HP işletim sistemi olarak Windows 7 Starter'ı kullanıyor, kasa ise ister siyah ister gümüş, mavi ve kırmızı renklerde temin edilebiliyor. Cihazın yurtdışı fiyatı yaklaşık 310 Euro.

Okuyucu Yorumları