Yeni IoT Teknolojisi LTE-M'nin İlk Testleri Yapıldı

KPN, Qualcomm Technologies ve Ericsson'un katılımı ile yeni Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi LTE-M'nin Avrupa'daki ilk testlerini yaptı.

LTE-M'nin ilk testleri yapıldı

Hollandalı telekomünikasyon şirketi KPN'nin, Qualcomm Technologies ve Ericsson'un katılımı ile yeni Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi LTE-M'nin (diğer adı ile LTE Cat-M1) Avrupa'daki ilk testlerini yaptı.

Testte, Qualcomm Technologies'in Ericsson altyapısı üzerine inşa edilmiş MDM9206 LTE IoT modemi kullanılmıştır. MDM9206 modem, IoT içerisinde yer alan yeni iş fırsatları genelinde, cihaz üreticilerinin düşük veri oranı IoT uygulamalar için hücresel bağlantıyı yönlendirmesini uygun maliyetler ile mümkün hale getiriyor. Bu iş fırsatları içerisinde akıllı enerji ve ölçüm, bina güvenliği, altyapı, endüstriyel kontrol ve otomasyon, perakende satış noktası, demirbaş takibi, sağlık, aydınlatma ve pazarlama sonrası telematik gibi alanlar bulunuyor.

Qualcomm Avrupa'nın İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Roberto Di Pietro konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

"Qualcomm Technologies olarak KPN ve Ericsson ile birlikte bu projede yer alıyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. MDM9206 modem, yeni nesil IoT ürün ve servisleri için bir önceki nesle kıyasla daha fazla pil ömrü, düşük maliyet, düşük güç, düşük genişbant ve daha geniş kapsama alanı sunan yeni nesil LTE ticari cihazları desteklemek için tasarlanmış ürün ailesinin bir parçasıdır."

Okuyucu Yorumları