Yeni iPad, Android'ler karşısında ne durumda?

Yeni iPad, Android'li tabletleri nerede eziyor; hangi konularda yerle bir oluyor? Cevaplar burada...

Yeni iPad, Android'e karşı!

Geçtiğimiz aylarda sayısız yeni tabletle tanıştık. Apple'ın yeni iPad'i ise 7 Mart'ta resmen ortaya çıktı ve görünüşe bakılırsa rakiplerinin şimdiden çalışmaya başlamsı gerekiyor. Zira yeni iPad, Retina ekranı ve dört çekirdekli grafik işlemci mimarisiyle ve en önemlisi fiyatıyla avantajlar sunuyor.

Çözünürlükler

CES ve MWC'de 1920x1200 çözünürlüğüne çıkabilen sadece iki model gördük: Asus Transformer Pad Infinity ve Acer Iconia Tab A700. Apple ise yeni iPad ile 2048x1536 piksellik bir ekran sunuyor ve ekran yoğunluğunda Android rakiplerini geride bırakıyor. Rakip tabletlerin ise ilkbahar sonlarından önce piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

Samsung'un yeni Galaxy Note 10.1'i, Galaxy Tab 2 10.1'i ve Galaxy Tab 2'si (7.0) de bu kadar yüksek bir çözünürlük sunmuyor. Görünüşe bakılırsa yeni iPad, tablet rekabetini alevlendirecek.

Apple'ın fiyat avantajı ve geri düştüğü yer

Apple'ın fiyat avantajı ve geri düştüğü yer

Apple'ın fiyat avantajı

iPad'in yurtdışı fiyatlarının 16GB'lık model için 499 dolardan başladığını düşündüğümüzde, 10 inç'lik Android tabletlerin işi zorlaşabilir. Android tabletleri genellikle rekabetçi bir fiyat ortaya çıkarmakta güçlük yaşıyorlar. Yeni iPad ise Asus ve Acer'ı daha düşük fiyatlı tabletler ortaya çıkarmaya zorlayacaktır.

Yeni iPad'in kamerası 5MP'e yükseltmiş bulunuyor ve lens tasarımında ek yenilikler yapıldığı söyleniyor. Android'li tabletlerin çoğu da 5MP kameraya sahip ve 1080p video kaydı yapabiliyor. Asus Transformer Prime ise 8MP'lik kamerasıyla bu alanda lider. Ancak eğer Apple'ın donanımı ve yazılım optimizasyonları yeterince iyi ise kamerada da Android'in önüne geçebilir.

Apple'ın geriye düştüğü alan

4G anteni ve Retina ekranı iPad'e sığdırmak, Apple'ın yeni iPad'i bir miktar kalınlaştırmasına ve ağırlaştırmasına yol açtı. Bununla birlikte iPad, 0.38 inç'lik yeni ve henüz piyasaya sürülmeyen Galaxy Note ile hemen hemen aynı kalınlıkta. Ancak iPad'in ağırlaşmış olması, onun için pek de iyi bir şey değil. Zira tabletlerde ağırlık, istenmeyen özelliklerden.

Okuyucu Yorumları