Yeni iPad'den iPhone 5 ipuçları!

Yeni iPad'in iPhone 5 hakkında ne kadar çok ipucu verdiğinin farkında mısınız?

iPad'den iPhone 5 ipuçları!

Yeni iPad'in özellikleri iPad 2'ye göre büyük bir yenilik sunmuyor. Ancak yine de ekran çözünürlüğünün ikiye katlanması ve bağlantı özellikleri (LTE) bakımından önemli gelişmeler var. Bu arada, yeni iPad'in özelliklerine bakarak iPhone 5 hakkında tahminde bulunmamız mümkün olabilir.

iPhone 5'in ismi konusunda Apple, bir sürpriz yapabilir, ancak aşağıdaki özellikleri taşıması muhtemel görünüyor.

Ekran: Yeni iPad'in ekranı 2048x1536 çözünürlük sunuyor ve bu çözünürlük, piyasadaki laptop'lardan ve tabletlerden daha yüksek. Apple'ın iPhone 5'deki ekran boyutunu büyütmesi durumunda, ekran çözünürlüğünde de bir geliştirmeye gitmesini bekliyoruz.

Tasarım: iPhone 5'in biraz daha büyük bir ekrana sahip olacağını düşünürsek, tasarımının da değişeceğini hesaba katabiliriz. iPhone'un daha ince hale gelmesi mümkün. Ancak Apple bunu sadece pil ömrünü uzatabildiği takdirde yapacaktır.

LTE, daha uzun pil ömrü ve işlemci

LTE, daha uzun pil ömrü ve işlemci

LTE

LTE'nin yeni iPad'de yer alması, gerçek 4G'li bir iPhone 5'in geleceğinin işareti. Bu ise iPhone 5'in, veri aktarımında şu anki iPhone'lardan çok daha yüksek hızlara çıkabileceğinin bir işareti. LTE standardının ülkemizde kullanılmadığını hatırlatalım.

Daha uzun pil ömrü

LTE cihazların pil ömrü bakımından sorunlu olduğu biliniyor. Motorola Razr Maxx, bunu değiştirmeyi başardı ve dolayısıyla Apple'ın da geride kalmaması gerekiyor. LTE'li bir iPad'in, LTE'li ve uzun pil ömürlü cihazların habercisi olduğunu umuyoruz.

İşlemci

Yeni iPad hala iki çekirdekli bir işlemciye sahip ancak A5X işlemcisi, grafik çekirdeklerinin sayısını dörde çıkarıyor. iPhone 4S de çift çekirdekli bir işlemciye sahip. MWC'de dört çekirdekli ceplerle tanıştık, ancak Apple iPhone 5'e dört çekirdekli işlemcileri yerleştirmeye ihtiyaç duymayabilir. Yine de daha iyi grafikler sunan iPhone 5'in yolda olduğunu düşünüyoruz.

Okuyucu Yorumları