Yeni iPad Pro, özel bir kalemle gelebilir!

Steve Jobs'un şiddetle reddettiği teknolojiyi, çok yakında yeni iOS cihazlarında görebiliriz!

iPen için hazır mısınız?

Apple'ın el yazısı patenti, yeni nesil tabletlerle birlikte ticari hale gelirse, iPad Pro sahiplerinin üçüncü parti Bluetooth klavye gerekliliği ortadan kalkacak gibi görünüyor. Kullanıcılar dokunmatik ekranla boğuşmak yerine parmaklarıyla karalayarak veya muhtemel bir iPen aracılığıyla, düşüncelerini kolayca metne dönüştürebilecekler.

Nasıl çalışır?

El yazısı destekleyen mevcut tabletler gibi ekranın alt kısmında bir el yazısı giriş ekranını ortaya çıkaran patent, yazıların dijital metne dönüştürülmesini sağlayacak. Boşluk, giriş, rakamlar ve noktalama işaretleri gibi kısayollar ise ekranın alt kısmındaki ince çubuğun üzerinde yer alacak.

Patent, el yazısı fonksiyonunun kullanımı için bir dijital kalemin gerekli olup olmadığını ise açıkça ortaya koymuyor. Ancak elle karalama yapmaktansa uzun e-posta oluştururken bir dijital kalem kullanmak daha pratik olabilir. Önceki söylentilere baktığımızda iPad Pro'nun bir stylus kalemle birlikte gelebileceği kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor.

iPad Pro

iPad Pro'nun, 12.9 inç ekran ve aynı zamanda USB-C portu ile birlikte kullanıma sunulmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Apple'ın kurucularından Steve Jobs her zaman için dijital kalemi reddetmiş ve bugüne kadar hiçbir iPhone veya iPad modeli ekran kalemi ile birlikte gelmemişti. Ancak Apple'ın bu konuda fikir değiştirdiği herkes tarafından biliniyor. Şirket iPad Pro'yu dijital kalemle kullanıma sunarak tablet modellerinin kurumsal kullanım için cazip hale gelmesini sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları