Yeni iPad şarja doymuyor!

Yeni iPad'le ilgili garip bir sorun daha çıktı. Apple'ın son oyuncağı, meğer şarja doymuyormuş!

Yeni iPad şarja doymuyor!

Hüseyin Cem Köylü

Displaymate Technologies'den Dr. Raymond Soneira, yeni iPad üzerinde yaptığı incelemenin raporunu yayınladı. Rapora göre, yeni iPad bataryasının yüzde 100 dolu olduğunu göstermesinin ardından bir saat daha şarj olmaya devam ediyor. Çalışmada, bataryanın tam dolu gözükmesinin ardından bir saat boyunca 10 watt daha güç emdiği görülüyor.

Retina ekrana ve yeni işlemciye güç vermek için Apple, iPad 2'nin pilinin boyutunu ve çıkış gücünü yüzde 70 artırarak yeni iPad'e koydu. Büyüyen batarya yüzünden yeni iPad, iPad 2'den biraz daha kalın ve ağır. Ayrıca iPad 2'nin pilinin 25 watt olan çıkış gücü, yeni iPad'de 42.5watt'a çıktı.

Bazı testlerde yeni iPad'in, iPad 2'den daha çok ısındığı da görüldü. Fakat Apple, Salı günü yaptığı açıklamada bunun önemli olmadığını iddia etti.

Dr. Soneira, "yeni iPad'in bataryası daha büyük olduğu için bataryanın dolması da iki kat uzun sürüyor. En verimli kullanım için, batarya yüzde 100 dolu ibaresinin ardından bir saat daha şarja devam etmek gerekiyor" diyor. Ayrıca enerji tasarrufu için ekran parlaklığını kısmanın oldukça etkili olduğunu, yarı parlaklıkta 11.6 saatlik kullanım sağlanabileceğini kaydediyor.

Okuyucu Yorumları