Yeni iPhone, Başka Cihazları Şarj Edebilir!

Yeni bir dedikoduya göre Apple, iPhone'a diğer cihazları kablosuz şarj edebilme özelliği eklemek istiyor!

iPhone'a şarj işlevi gelebilir!

Kablosuz şarja biraz geç kavuşan iPhone, bu işlevi zenginleştirmenin yeni bir yolunu bulmuş olabilir. Tabi firmanın bulduğu bu yol, bir ilk değil.

Güvenilir analist Ming-Chi Kuo'nun yeni raporuna göre Apple, yeni iPhone serisinde "çift yönlü" kablosuz şarjı destekleyecek. Böylece iPhone'u bir kablosuz şarj yüzeyi olarak kullanmanız mümkün olacak. Yani Qi kablosuz şarjı destekleyen bir başka telefonu veya cihazı, telefonla şarj edebileceksiniz. Yeni nesil AirPods 2'nin kablosuz şarj desteğiyle geleceği iddia ediliyor. Bu yüzden kulaklığı iPhone ile şarj edebilmek güzel olabilir.

İki yönlü şarj işlevini daha önce Huawei Mate 20 Pro'da görmüştük. Apple'ın bu işlev ile herhangi bir cihazı şarj etmenize izin verip vermeyeceği bilinmiyor. Firma, şarj işlevini Apple cihazlarıyla kısıtlayabilir.

Rapordaki diğer bilgiler arasında yeni buzlu cam tasarımı ve "iç mekanlarda konumlandırma" için ultra-geniş bant bağlantı işlevi bulunuyor.

Kuo'nun tahminleri genellikle isabetli olsa da, her söylediğinin doğru çıkmadığını belirtellim. Bu yüzden tüm bunları birer dedikodu olarak değerlendirmekte fayda var.

Okuyucu Yorumları