Yeni iPhone'da neler olacak?

iPhone 5 tanıtılmadı ama tanıtılan iOS 6, bakın yeni iPhone hakkında hangi ipuçlarını veriyor...

Yeni iPhone'da neler olacak?

iOS 6 ve yeni Mac'lerin tanıtıldığı WWDC'de yeni iPhone'a dair açıklama yapılmadıysa da, iOS 6 tanıtımında verilen bilgiler, yeni telefonda ne gibi özellikler olacağının ipuçlarını verdi.

Yeni işletim sistemi iPhone 3GS ve sonrasındaki modellerde çalışacak. Bu da pek çok yeni özelliğin eski donanımlarda kullanılabilmesi anlamına geliyor. Ancak acaba iPhone 5'ten neler bekleyebiliriz?

Mobil Cüzdan
Passbook piyasadaki pek çok uygulamaya benzer özellikler sunuyor, ancak QR kodları ve sık kullanılan kartlar gibi özellikleri tek bir yazılımda birleştirmek, telefonun bir dijital cüzdan gibi kullanılmasını sağlayabilir, hatta NFC (Yakın Alan İletişimi) gibi işlevler için ilk adım olabilir.

4G LTE
Yeni iPhone'da 4G LTE'nin destekleneceği zaten biliniyor. Ayrıca FaceTime'ın cep şebekesinde kullanıma açılacağı da yakın zamanda ortaya çıkmıştı. Ancak bizim asıl merak ettiğimiz, FaceTime'ın, tıpkı Skype gibi 3G şebekesini destekleyip desteklemeyeceği.

Siri, navigasyon ve fazlası... Haberimizin ikinci sayfasında...

Siri, navigasyon ve fazlası...

Siri, navigasyon ve fazlası...

Siri ve Eyes Free
Geçen sene Siri, iPhone'un en önemli yeniliklerinden biri olarak sunulmuştu. Bu sene daha iyi bir Siri sürümü ve arabalar için Eyes Free sesli kumanda öne çıkacak. Her ne kadar Siri kullanıcılar arasında memnuniyetsizlik yarattıysa da Apple bu üründen kolay kolay vazgeçmeyecek gibi görünüyor.

Navigasyon
Apple bu alanda radikal bir değişiklik yaparak, navigasyon özelliklerini bir uygulama ile kullandırmak yerine GPS işlevini cihazların entegre bir parçası haline getirecek.

Daha büyük ekran (mı)?
Apple'ın yeni Maps uygulamasındaki 3 boyutlu efektler ve Safari'deki yeni offline okuma listesi özelliği, telefonun ekranının daha büyük olması ihtimalini akıllara getiriyor. Bu alanda Android ve Windows 7'nin gerisinde kalan Apple, belki yeni telefonuyla bu açığı kapatabilir.

Okuyucu Yorumları