Yeni iPhone için yine aynı eski iddia!

iPhone'un 10. yıl dönümüne denk gelecek olan sıradaki iPhone için, pek de yabancı olmadığımız bir iddia geldi...

Yeni iPhone için yine aynı eski iddia!

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 7'nin görücüye çıkmasının ardından birkaç hafta bile geçmeden, firmanın sıradaki akıllı telefon modeline dair dedikodular şimdiden ortalıkta dolaşmaya başladı bile.

New York Times'da yer alan habere göre çeşitli kaynaklar firmanın bu yıl aldığı radikal 3.5 mm'lik kulaklık girişinin kaldırılması kararının ardından gelecek yıl da ikonik home tuşundan vazgeçmeye hazırlandığını belirtiyorlar.

Söz konusu kaynaklar Apple'ın 2017'deki amiral gemisi telefonunun ekranının tasarımında oldukça yenilikçi bir yaklaşımla ön paneli tamamen değiştirmeyi hedeflediğini ifade ediyor. Bu doğrultuda atılacak en dikkat çekici adımlardan birisi ise home tuşunun ve parmak izi tarayıcısının yerine sanal bir eşdeğerinin getirilmesi olacak.

Dedikodu çarkı daha önce de çerçevesiz, kavisli AMOLED ekran sahip ve cam bir arka paneli olan bir iPhone'a işaret ediyordu. Bu söylentiler elbette şimdiye kadar doğrulanmamış olsa da, home tuşunun kaldırılacağına yönelik iddianın sahipleri bu konuda oldukça iddialı.

Apple'ın 2017'deki akıllı telefonunun iPhone'un 10. yıldönümüne denk geleceğini düşünürsek, firmanın sıradaki iPhone'da gerçekten yenilikçi adımlar atması sürpriz olmayacak. Ancak her yeni iPhone modelinden önce ortaya atılan "home tuşu gidiyor" iddiasını düşünürsek, bu konuya biraz temkinli yaklaşmak hiç de fena olmayacak...

Okuyucu Yorumları