Yeni iPhone'lar için Apple'dan ilk açıklama!

iPhone 5S ve 5C'nin ne kadar sattığına dair dedikodulara son vermek isteyen Apple, sonunda konuştu!

Apple'dan ilk açıklama!

Apple'ın yeni iPhone'ları hakkında, henüz piyasaya çıkmadan piyasa aktörleri tarafından şikayetler dile getirilmeye başlanmıştı.

Büyük bir perakende zincirinin yöneticisi, yeni iPhone'ların ön siparişlerinin beklenin onda birinde kaldığını vurgulamış ayrıca Apple'ın çok az sayıda iPhone 5S ürettiği ve bu yüzden satış başladıktan sonra piyasada iPhone 5S bulunamayacağının altı çizilmişti.

Ancak bu söylentilerin önünü kesmek için Apple duruma el koydu ve beklenen açıklamayı yaptı: "Yeni iPhone'lara ilgi çok yüksek. Mağazalara mal yetiştiremiyoruz. Satışlar harika. İnsanlar mağazaların önünde kuyruk oluyorlar. Stoklarımız hızla eriyor."

Apple'ın açıklamaları gerçeği yansıtıyor olabilir zira mağazalarda bulunan siyah ve beyaz modelelrin tükendiği ve müşterilere, uzun süreler sonrası için gün verildiği görülüyor. Ayrıca altın rengi iPhone'lar için, Ekim ve Kasım aylarından bahsediliyor. Bu da Apple'ın stoklarının eridiğinin kanıtı olabilir zira deplardaki iPhone'ların talepler doğrultusunda mağazalara nakledilmesi genellikle 1-2 iş gününü buluyor. Uzun teslim süreleri, Apple'ın depodaki telefonları tükettiği ve fabrikadan yeni siparişleri beklediği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları